Menu

Nationale Groendag 2016: klimaatbestendige steden

Datum: 15-09-2016

Woensdag 21 september 2016 organiseren de gemeente Capelle aan den IJssel en Entente Florale Nederland de Nationale Groendag, met als thema de ‘Klimaatbestendige stad’. Tauw heeft veel (praktijk)ervaring met dit onderwerp en staat met een stand op de informatiemarkt.

Tijdens de Nationale Groendag worden ruim 250 vertegenwoordigers van gemeenten, bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties verwacht. Het programma bevat diverse ‘groene’ presentaties en interessante workshops. Daarnaast is er een informatiemarkt met stands waar bedrijven en kennisinstellingen vertegenwoordigd zijn. Hier informeert Tauw bezoekers over zogenaamde KAS-projecten: projecten gefocust op het klimaatbestendig maken van steden.

Natuurkansenkaart
In 2015 is Capelle aan den IJssel uitgeroepen tot groenste stad van ons land. Tauw heeft in opdracht van de gemeente de Natuurkansenkaart ontwikkeld; een natuurvisie die richting geeft aan de integratie van ecologie bij ruimtelijke ontwikkelingen en beheer & onderhoud. Deze kansenkaart helpt de gemeente de stad verder te vergroenen en verduurzamen.

Meer informatie over de Groendag is te vinden op www.nationalegroendag.nl.