Menu

Tauw en Healthcoin – Een gezonde combinatie!

Datum: 03-08-2017

Met ingang van dit jaar werkt Tauw samen met Healthcoin - een organisatie die gezond gedrag beloont met een betaalmiddel waarmee gezonde zaken aangeschaft kunnen worden - met als gezamenlijk doel het stimuleren van een gezonde leefstijl in stedelijk gebied.

Tauw en Healthcoin hebben gezondheid hoog op de agenda staan. Tauw onder andere vanuit het thema Gezonde leefomgeving en Healthcoin vanuit de missie om een gezonde levensstijl te stimuleren. Door de krachten te bundelen bieden we gebruikers van de leefomgeving de mogelijkheid om zogenaamde healthcoins te verdienen door gezonde keuzes te maken. Bijvoorbeeld door een bepaald aantal stappen op een dag te zetten. Deze healthcoins kunnen ingewisseld worden voor bijvoorbeeld een natuurwandeling van Staatsbosbeheer. Zo wordt de leefomgeving nóg gezonder (en leuker).

De gezonde combinatie
Tauw kijkt vooral naar de fysieke aspecten van de leefomgeving: waar liggen kansen en hoe kun je deze benutten zodat de leefomgeving uitnodigt tot gezond gedrag? Daarmee geeft Tauw advies over de ‘hardware’; de inrichting van de leefomgeving. Healthcoin opereert vanuit de ‘software’ en gebruikt sociale en financiële prikkels om het gezond gebruik van de leefomgeving te stimuleren.

Binnen deze combinatie streven we naar een gezonde leefomgeving, waarin de inrichting en het gebruik optimaal op elkaar zijn afgestemd. Een win-win situatie en een gezonde combinatie!

Healthcoin
Healthcoin staat voor het stimuleren van gezonde keuzes. Dagelijks maken we keuzes die invloed hebben op onze gezondheid. Wanneer je een gezonde keuze maakt verdien je healthcoins (een soort puntensysteem). Healthcoins zijn digitaal bij te houden met een wearable (bijvoorbeeld een smartwatch). De healthcoins zijn vervolgens in te wisselen voor gezonde producten en diensten. Dit kan zowel bij aangesloten lokale ondernemers (groentewinkel of sportschool) als bij landelijke organisaties (Staatsbosbeheer en Bol.com).