Menu

Tauw neemt deel aan xConnect tijdens Trendship 2016

Datum: 21-10-2016

Op 25 oktober vindt in Heerenveen Trendship 2016 plaats, het jaarlijks evenement over innovatie voor MKB-organisaties in Noord-Nederland. Trendship biedt een dagdeel vol kennis, netwerk en inspiratie op het gebied van digitale trends en business innovatie. Tauw gaat in op het verzamelen van data in relatie tot onderwaterdrones.

Doel van deze dag is om innovatie te voeden en aan te wakkeren zodat Noord-Nederlandse MKB-organisaties kunnen blijven groeien. In de ochtend komen diverse fascinerende presentaties voorbij over het belang en de noodzaak van zakelijke innovatie. De middag staat in het teken van de nieuwste technologie, business innovatie en trends.

Programma xConnect
Tauw organiseert samen met Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) en de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) een unieke ochtendsessie, genaamd xConnect, voor een selecte groep van 100 innovatieve ondernemers. Via een inspirerend en interactief programma worden zij meegenomen in de huidige en toekomstige technologische ontwikkelingen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Een toelichting op het programma is te vinden op www.trendship.nl/events/xconnect

Bijdrage Tauw
Tauw heeft onlangs een tweede locatie in Noord-Nederland geopend om beter zichtbaar te zijn voor opdrachtgevers en partners in deze regio. ‘Binnen onze business unit Meten, Inspecties en Advies houden wij onder andere bezig met datamanagement en de ontwikkeling van Bouw Informatie Modellen (BIM). Op het gebied van infrastructuur, water en milieu is dit een ontwikkeling waarin Tauw voorop wil blijven lopen’, aldus Harry Sikkema, commercieel manager bij Tauw in Assen en Leeuwarden. 

SNN en de NOM zetten zich in om deze ontwikkelingen en innovaties onder de aandacht te brengen bij circa 1.500 MKB bedrijven van Noord-Nederland.