Menu

Tauw organiseert cursus: Grondverzet in verontreinigde bodem

Datum: 10-04-2017

Op donderdag 1 juni 2017 organiseert Tauw opnieuw de cursus ‘Grondverzet in verontreinigde bodem’ bij Radio Kootwijk. Een interessante eendaagse cursus voor iedereen die in het kader van herontwikkeling & nieuwbouw en/of civieltechnische werkzaamheden te maken krijgt met graafwerkzaamheden in verontreinigde bodem en/of bodemsanering. Daarnaast is er ruime aandacht voor de nieuwe CROW 400 die in mei 2017 verschijnt.

Inhoud
Deelnemers worden wegwijs gemaakt in wet- en regelgeving en krijgen een technisch-inhoudelijke basiskennis van (hoe om te gaan met) bodemverontreiniging. Naast theorie is er in de cursus ruime aandacht voor de voorbereiding van werkzaamheden en de uitvoeringspraktijk.

De cursus is ook uitermate geschikt om reeds opgedane kennis van bodemverontreiniging en kennis van wet- en regelgeving te actualiseren.

CROW 400
Tijdens de cursus is er speciale aandacht voor de CROW 400; de nieuwe publicatie die maatregelen omtrent het werken in verontreinigde grond beschrijft en de huidige publicatie (132) vervangt. Naar verwachting verschijnt de CROW 400 in mei 2017. In de cursus gaan we in op de verschillen en veranderingen. Ook wordt stilgestaan bij hoe de nieuwe CROW toegepast kan worden.

Eerder succes
Sinds het voorjaar van 2015 heeft Tauw deze cursus meerderen keren gegeven. Dit leverde veel positieve reacties op: ‘Zeer leerzaam! Interessante materie en volop interactie met de zaal’, aldus één van de deelnemers.

Tijdens de cursus brengt Tauw opdrachtgevers en aannemers samen om ervaringen te delen. Het doel is miscommunicatie (en daaruit voortvloeiende faalkosten) te voorkomen wanneer de partijen geconfronteerd worden met grondverzet in verontreinigde bodem binnen een project. Synergie staat centraal.

Deelnemen
Wilt u meer informatie over de cursus, of bent u geïnteresseerd in deelname? Download dan deze uitnodiging, of neem vrijblijvend contact op met Vincent de Lange, via vincent.delange@tauw.com of +31 61 11 89 46 4.