Menu

Vakbeurs Ruimte & Licht: ervaar het belang van lichtbeleving!

Datum: 20-04-2017

Met trots presenteert Tauw zich dinsdag 9 mei 2017 op dé vakbeurs voor openbare verlichting: ‘Ruimte & Licht’ in het NBC te Nieuwegein. We nodigen u van harte uit in onze stand (2.06), waarin we graag het belang van lichtkwaliteit met u bespreken en onze Lichtkaart introduceren.

Hoe een gebruiker de leefomgeving ervaart, wordt voor een groot deel bepaald door de lichtbeleving en lichtkwaliteit. Een lichtontwerper moet daarin de juiste balans vinden, zodat men zich te allen tijde veilig en prettig voelt in de openbare ruimte.

Met het verschijnen van de nieuwe richtlijn voor de openbare verlichting (de NPR13201:2017), waarin onder andere eisen aan gezichtsherkenning worden gesteld, wordt dit nóg belangrijker.

De Lichtkaart is een tool waarmee beheerders snel en eenvoudig inzage krijgen in verschillende duurzame mogelijkheden voor het eigen verlichtingsareaal. De consequenties van het geheel of gedeeltelijk overstappen op led, het implementeren van dimscenario’s of het beperkt (of niet) verlichten van gebieden worden inzichtelijk gemaakt. De Lichtkaart geeft niet alleen inzage in gevolgen voor energiekosten, maar ook de overige kosten voor beheer en onderhoud. Ook bestaat de mogelijkheid om een koppeling te voorzien met de zonnekaart waardoor energieopwekking voor de openbare verlichting te realiseren is.

Registreren & meer informatie
Voor een gratis, persoonlijk toegangsbewijs kunt u zich registreren.