Menu

Lichthinderonderzoek bij projectie op Euromast

De Euromast is eind 2015 een week lang voorzien van een geprojecteerde reclame-uiting van een telefoonleverancier.

Milieuvergunning
Voor het verkrijgen van de benodigde milieuvergunning is Tauw gevraagd om te onderzoeken of met de projectie binnen de gestelde kaders van de nieuwe lichthinderregelgeving van de NSVV wordt gebleven.

Om dit te onderzoeken, hebben wij de mogelijke hinder voor gebruikers van de omliggende wegen en aanwezige bebouwing geïnventariseerd. Ook hebben we gekeken of met de projectie geen te grote lichtval op of reflectie vanaf de Euromast wordt gerealiseerd.

Simulatie in een lichtberekeningsprogramma
In het uitgevoerde onderzoek hebben we de projectie, die vanaf twee zijden met elk vijf projectoren werd gerealiseerd, gesimuleerd in een lichtberekeningsprogramma. In het opgestelde onderzoeksrapport is naar voren gekomen dat de projectie geen hinder veroorzaakt. Op basis hiervan is de vergunning verleend.

Toelichting op projectie
De 185 meter hoge toren aan de Parkhaven in Rotterdam brandt een week lang in rood en groen licht.

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland: ‘Mensen maken intensief gebruik van hun smart phone. Om geen moment te hoeven missen, heeft Samsung Fast Charging ontwikkeld. In een kwartiertje laad je zo je Galaxy S6, S6 edge of S6 edge+ op en kun je weer uren vooruit. Dit oplaadgegeven hebben we gebruikt bij de projecties op de Euromast.’