Menu

Risicogestuurd beheer en onderhoud

Als assetmanager of beheerder van de openbare ruimte houd je één doel voor ogen: hoe onderhoud ik mijn areaal op een duurzame en veilige manier tegen zo laag mogelijke kosten? Wat je daar in ieder geval voor nodig hebt, is een goed beeld van je areaal en alle objecten die daar deel van uitmaken. Maar hoe verzamel je de informatie die je nodig hebt en hoe maak je deze toegankelijk voor jezelf en anderen, in je eigen beheersysteem?

Al jarenlang stelt Tauw voor Rijkswaterstaat instandhoudingsplannen op. Daarvoor gebruiken we TRIMS; het Tauw Risicogestuurd Informatie ManagementSysteem. Met TRIMS verzamelen en structureren wij objectinformatie en maken deze herleidbaar door van elk object een decompositie te maken. Vervolgens bepalen we van elk object de risico’s in relatie tot de functie. Op basis hiervan kan onderhoud doelmatig gepland en geprioriteerd worden. Zo houd je de kosten in de hand zonder onnodige risico’s te lopen.

De kracht van TRIMS:
- Flexibel, waardoor maatwerk voor ieder project of objecttype geleverd wordt
- Efficiënt, door het gebruik van standaard en projectspecifieke bibliotheken
- Universeel, elk beheersysteem kan vanuit TRIMS voorzien worden van gevalideerde informatie

TRIMS hoeft niet aangeschaft te worden, aangezien het uw eigen beheersysteem van gevalideerde informatie voorziet. Wij werken daarbij op basis van gangbare normen zoals NEN 2767-4, FMECA (risicoanalyses) en RAMS. Daarnaast biedt TRIMS de mogelijkheid om bredere maatschappelijke thema’s, zoals klimaatadaptatie en duurzaamheid, concreet te verbinden aan uw onderhoudsopgave. Zo wordt de toegevoegde waarde van beheer en onderhoud in een bredere context duidelijk.

Interesse in TRIMS? Bekijk de animatie op YouTube of maak een afspraak met onze adviseurs Jochem Bloemendaal of Mirjam Bakx-Leenheer. Wij komen graag bij u langs voor een demo.