Een succesvol 2020!

30 december 2020

Sanne de Groot

Het vieren van successen is zo’n punt dat keer op keer bovenaan mijn lijstje van persoonlijke ontwikkelpunten staat. Niet omdat ze er niet zijn, maar omdat ik alweer bezig ben met een volgende stap, of liever nog, 10 stappen vooruit. Om mezelf scherp te houden op het vieren van successen maak ik elke week een lijstje van grote en kleine positieve punten. En dat heeft ook dit jaar weer geresulteerd in een lange lijst!

Afgelopen jaar was een waanzinnig jaar. Niets ging zoals verwacht, hoogte en dieptepunten volgden elkaar razendsnel op en desondanks ging alles “gewoon” door. We waren met elkaar in staat om projecten door te laten gaan en zelfs te versnellen door bijvoorbeeld onderhoud uit te voeren aan de weg en het spoor, waar het vanwege coronamaatregelen zoveel rustiger was. We waren in staat te blijven investeren in onze leefomgeving en samen te blijven werken aan de optimale verbinding tussen de technische en maatschappelijke opgaven.

Het is gelukt om binnen onze projecten te blijven sturen op het realiseren van een toekomstbestendige en duurzame inrichting van onze leefomgeving. Deze sterke intentie om onze maatschappelijke opgaven op het gebied van klimaat en biodiversiteit waar te maken, houdt ons in beweging. Mensen in mijn omgeving die eerst niet wisten waar met duurzaamheid te beginnen, stellen zich nu proactiever op: “We doen het duurzaam of we doen het niet”. Organisaties schalen duurzaam werken op door de Aanpak Duurzaam GWW als nieuwe standaard volwaardig in hun werkprocessen te integreren. Mijn duurzaamheidssessies gingen van fysiek naar digitaal en hebben laten zien dat resultaat, plezier en verbinding ook op afstand heel goed mogelijk is.

En er waren nog veel meer succesvolle momenten waarop de transitie naar duurzaamheid even niet meer voelde als wind tegen, maar als windstil (wind mee durf ik het nog niet te noemen). Het afgelopen jaar maakte duidelijk dat het lukt om onze intentie vast te houden en flexibel te zijn. En dat hebben we massaal gedaan!

 

Dit artikel is reeds verschenen in Cobouw

 

Heeft u vragen over dit blogartikel?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.