Grootschalige vaccinatie met feminien leiderschapsvaccin keihard nodig

18 januari 2021, Ralph van Roessel

 

Het recente overzicht met ‘meest gelezen Cobouw berichten in 2020’ gaf weinig reden tot vrolijkheid. Lage winstmarges en faillissementen, veel geruzie en ontspoorde projecten en nauwelijks concrete vooruitgang qua duurzaamheid en innovatie. Meest treurige is dat dit natuurlijk al jarenlang de tendens is in de bouw en infra.   

Om dit in 2021 eindelijk te doorbreken is een grootschalige vaccinatie van de bouw- en infrasector met feminien leiderschap keihard noodzakelijk. Is er dan iets mis met mannelijk leiderschap? Nee. We hebben er alleen veel te veel van! Kijk maar eens naar het laatste ‘bestuursvoorzittersoverzicht’ van de Top 50 bouwbedrijven (0 vrouwen!) of de bedroevende diversiteit in de samenstelling van de Raden van Bestuur en Commissarissen van beursgenoteerde bouwbedrijven. De situatie net onder de top is helaas ook al niet veel beter. Iets wat overigens ook geldt voor het aantal vrouwen hoog in de boom bij ingenieursbureaus en opdrachtgevers.   

Om als sector de komende jaren het tij echt te kunnen keren is een forse toename van ander, meer feminien leiderschap dan ook cruciaal. Feminien leiderschap, waar je overigens niet perse een vrouw voor hoeft te zijn,  brengt onze sector meer verbinding, inspiratie, bezieling en oog voor de mens. Bij uitstek kwaliteiten en waarden die, samen met masculien leiderschap, zorgen voor een hogere winstgevend (uitgebreid wetenschappelijk aangetoond), minder vechtcontracten, en een werkomgeving en cultuur waarin wel ruimte voor innovatie en duurzaamheid ontstaat.  

Bij deze dan ook mijn oproep aan al mijn mannelijke collega-bestuurders, managers en leiders in onze mooie bouw- en infrasector: Help die vele en zeker wel beschikbare vrouwelijke talenten in 2021 mee op weg naar de top. Ja, ze zijn vaak jonger, voor ons misschien soms wat moeilijker te begrijpen en hebben vaak een andere stijl. Maar juist hun ‘anders zijn’ gaat zorgen voor de gezonde en toekombestendige bouwsector waar wij al zo lang naar streven, maar die we zonder een feminien leiderschap injectie duidelijk niet voor elkaar weten te krijgen.

 

 

Dit blogartikel is reeds gepubliceerd in Cobouw

Heeft u vragen naar aanleiding van dit blog?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.