‘Aardappelfabriek verwarmt zwembad met riothermie’ wint publieksprijs Vernufteling 2017

Het Tauw-project ‘Aardappelfabriek verwarmt zwembad met riothermie’ heeft de publieksprijs van De Vernufteling 2017 gewonnen. De prijs werd vrijdag 3 november uitgereikt tijdens de Dag van de Ingenieur. De Vernufteling is de prijs van KIVI en NLingenieurs voor het meest innovatieve project van een ingenieursbureau.

Zwembad De Veldkamp in Wezep wordt begin 2018 door middel van riothermie verwarmd met restwarmte van de fabriek van aardappelproducent CêlaVíta, wat jaarlijks bijna 250.000 m3 aan gas uitspaart. Tauw en Sportfondsen Nederland, de exploitant van het zwembad, investeren gezamenlijk 350.000,- euro in het project. Meer informatie over ons project.

Tauw kreeg met 26% veruit de meeste stemmen van het publiek. “Wij zijn er trots op dat het publiek zo massaal op ons project gestemd heeft”, zegt Sjoerd Hoekstra die de prijs namens Tauw in ontvangst nam. “Dit is een prachtige blijk van waardering voor ons werk: een concrete bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.”
NLingenieurs: “Het project oogt sympathiek en weergeeft waar de meeste mensen een goed gevoel bij hebben.”

De juryprijs werd gewonnen door Royal HaskoningDHV met het project FlowTack.
Meer informatie over De Vernufteling.

Bezoek ons tijdens de beurs Water in de Openbare Ruimte
Meer weten over nuttige toepassingen van omgevingswarmte? Bezoek dan onze stand en lezingen  tijdens de beurs Water in de Openbare op 9 november 2017. Klik hier voor meer informatie.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.