‘Heritage High Tech 2030’ wint Eo Wijers publieksprijs

Kristinsson Reitsema duurzame innovatie, architecten- en ingenieursbureau Kristinsson, Nibe Energietechniek en Barry Meddeler namens Tauw hebben gezamenlijk de publieksprijs in de wacht gesleept bij de Eo Wijers prijsvraag over een energieneutrale Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer, Zutphen).

Beste inzendingen

In het Havenkwartier van Deventer zijn op 11 september de vier beste inzendingen van de Eo Wijers-prijsvraag bekendgemaakt. In totaal zijn er 24 inzendingen gedaan door grote en kleinere Nederlandse bureaus die deskundig en creatief zijn op het gebied van energietransitie en gebiedsontwikkeling.

De ideeën zijn beoordeeld door een jury van nationale en regionale experts onder leiding van Co Verdaas. Daarnaast zijn de ideeën afgelopen zomer tentoongesteld aan een aantal gemeenten van de Stedendriehoek, waar bezoekers konden stemmen op hun persoonlijke favoriet voor de publieksprijs.

Heritage High Tech 2030

Het innovatieve idee ‘Heritage High Tech 2030’ voor de verwarming van de bestaande woningen in de stedendriehoek, won de publieksprijs en kreeg een eervolle vermelding van de jury. Door lage temperatuurverwarming in combinatie met riothermie kunnen deze woningen op een betaalbare manier bijna 90% besparen op het gasverbruik.

Meer informatie over Heritage High Tech 2013 en het juryrapport >>
Meer informatie over de Eo Wijers-prijsvraag >>

Contactpersoon: Barry Meddeler