22 klimaatpositieve lichtmasten geplaatst in gemeente Cuijk

Steeds meer gemeenten kiezen voor de klimaatpositieve lichtmast die voor 100% uit gerecycled kunststof bestaat, een uitvinding van Tauw. De gemeente Cuijk heeft er onlangs 22 in gebruik genomen in de wijk Heeswijkse Kampen.

Wethouder Gerard Stoffels van de gemeente Cuijk liet weten ontzettend trots te zijn dat deze duurzame lichtmasten in zijn gemeente en sprak de hoop uit dat deze bijzondere lichtmasten op den duur gemeengoed gaan worden. De kunststof lichtmast is de enige echte duurzame variant onder de lichtmasten, die normaal uit staal, aluminium of composietkunststof bestaan. Ingezameld plastic afval dient als grondstof voor de lichtmasten.

Voordelen klimaatpositieve lichtmast

De klimaatpositieve lichtmast is duurzaam, onderhoudsvrij, kent een milieuvriendelijk productieproces en is na zijn lange levensduur volledig recyclebaar.

Op basis van onder andere TNO-onderzoek is aangetoond dat de kunststof lichtmast klimaatpositief is. De CO2-uitstoot bij de verbranding van dit type kunststof is vele malen hoger dan de CO2-uitstoot bij hergebruik voor de productie van lichtmasten, zelfs als transport en plaatsing worden meegenomen in de CO2-uitstoot.

Gemeenten die eerder al voor de klimaatpositieve lichtmast van Tauw kozen zijn ondermeer: Deventer, Weert, Nijmegen, Deurne, Noordenveld, Assen en Uithoorn.

De klimaatpositieve lichtmast wordt geproduceerd door Gampet Products uit Ulft.

Meer info over onze expertise op het gebied van verlichting vindt u op www.duurzaamwijzerindegww.nl/producten/openbare_verlichting.html

Contact persoon: André ter Velde