511 duurzame ideeën gepresenteerd tijdens Duurzame Dinsdag

 

Dinsdag 6 september 2016 was Duurzame Dinsdag. Een dag die duurzame innovaties en ideeën vanuit de samenleving een podium biedt binnen politiek Den Haag. Staatssecretaris Sharon Dijksma nam namens het kabinet ruim 511 inspirerende initiatieven in ontvangst, waaronder ‘Riothermie’ van Tauw.

 

Duurzame Dinsdag

Het kabinet neemt elke eerste dinsdag van september een koffer vol duurzame initiatieven en ideeën in ontvangst. Van uitgewerkt businessplan tot een duurzaam idee in het eigen huishouden, de initiatieven zijn ontzettend divers. De afzenders ook. Ideeën komen onder andere van particulieren, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en start-ups. De diversiteit aan ideeën - en mensen - laat zien dat duurzaamheid leeft, in elke laag van onze samenleving!

Tauw heeft dit jaar de duurzame innovatie ‘Riothermie’ ingestuurd. Een techniek die gebruik maakt van de restwarmte van rioolwater. Momenteel wordt deze techniek geïnstalleerd in het zwembad op Urk.

Diverse instanties en bedrijven, waaronder Tauw, waren aanwezig om met elkaar van gedachten te wisselen over de toepassing van duurzame initiatieven (en knelpunten die daarbij aan het licht komen).

Anno Drenth, consultant duurzame leefomgeving bij Tauw, blikt enthousiast terug: ‘Het was een energieke, feestelijke dag waarin duurzame initiatieven en ideeën de aandacht kregen die ze verdienen. Tijdens de gesprekken en presentaties werd nog maar weer eens duidelijk dat de samenleving op korte termijn moet verduurzamen. Niet alleen leuke ideeën dus, maar bittere noodzaak.’

Duurzame Lintjes & Troonrede

Naast het overhandigen van het Duurzame Koffertje (met daarin de 511 initiatieven) aan staatssecretaris Dijksma, werd de Duurzame Troontrede voorgedragen door Maurits Groen, de nummer 1 van de duurzame top 100. Ook werden er diverse Duurzame Lintjes uitgereikt aan personen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor een duurzame samenleving.

IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) is één van de initiatiefnemers  en organisator van Duurzame Dinsdag. Tauw is sinds 2013 sponsorpartner van IVN. We stellen elk jaar €20.000 ter beschikking. Daarmee werkt IVN aan een duurzame samenleving, met als achterliggende gedachte dat betrokkenheid bij de natuur duurzaam handelen stimuleert.

Contactpersoon: Anno Drenth