Annemieke Nijhof draagt leiding van Tauw over aan Henrike Branderhorst en Ralph van Roessel

Per 1 november 2018 zal Annemieke Nijhof [52] haar functie als CEO van Tauw Group B.V. overdragen aan Henrike Branderhorst en Ralph van Roessel. Nijhof heeft Tauw in zeven jaar naar een financieel gezonde, participatief georganiseerde organisatie met een solide Europese basis geleid. Zij vindt het nu tijd voor een nieuw directieteam. Nijhof blijft als adviseur werkzaam bij Tauw.

Met Henrike Branderhorst [46] en Ralph van Roessel [43], krijgt Tauw een jong, energiek en gedragen directieteam. De nieuwe tweekoppige directie heeft een gelijkwaardige directieverantwoordelijkheid, en werkt met een portefeuilleverdeling. Branderhorst wordt als voorzitter van de directie het boegbeeld van Tauw. Branderhorst: “Dit voor ons een prachtige stap, om vanuit onze huidige managementposities de stap naar het directieteam te maken. Tegelijk zijn we blij dat Annemieke bij Tauw actief blijft."

Solide basis gelegd
Reden van deze overdracht is dat Annemieke Nijhof zoekt naar een andere balans tussen werk en privé. Daarnaast heeft ze in zeven jaar een solide basis gelegd voor de toekomst van Tauw: “Ik ben enorm trots op de ontwikkeling die Tauw de afgelopen jaren heeft gemaakt, én dat ik daaraan actief kon bijdragen. We zijn financieel gezond, stralen zelfverzekerdheid en ambitie uit, de participatie is goed verankerd en er staat een fantastisch leiderschapsteam dat met grote zelfstandigheid samen de verantwoordelijkheid voor Tauw’s toekomst draagt.” Nijhof verlaat Tauw niet, maar blijft inzetbaar voor bijzondere klantvragen zoals mediation en complexe bestuurlijke vraagstukken. Nijhof: “Qua timing vind ik het heel symbolisch en mooi dat we ons 90-jarig bestaan ingaan met twee nieuwe, jonge leiders aan het Tauw-roer.”

Uit eigen organisatie
Henrike Branderhorst en Ralph van Roessel komen beiden voort uit de eigen organisatie. Ze vullen elkaar in persoonlijkheid en ervaring goed aan en delen hun droom voor Tauw. Het nieuwe directieteam is dankbaar voor het vertrouwen en bouwt graag verder op het, in de afgelopen jaren door Nijhof neergelegde, fundament. “Met de specifieke kennis en vaardigheden van onze adviseurs in binnen- en buitenland kan Tauw als geen ander invulling geven aan de huidige maatschappelijke vraagstukken van klimaatverandering en inrichting van de leefomgeving”, aldus de nieuwe Tauw-directie. “Onze uitdaging als directie is nu om deze koers in te vullen met durf, plezier, een gezond financieel rendement en een sterkere focus op onze Europese activiteiten. Om zo ook de komende 90 jaar verder bij te blijven dragen aan relevante maatschappelijke vraagstukken.” De keuze voor een tweehoofdige leiding past bij de huidige omvang van Tauw en houdt de korte lijnen tussen directie en senior management in stand.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.