Annemieke Nijhof finalist Topvrouw van het jaar 2015

Annemieke Nijhof, CEO van Tauw Group, is één van de drie finalisten voor de prestigieuze titel Topvrouw van het jaar 2015, een jaarlijkse verkiezing die dit jaar voor de elfde keer wordt georganiseerd door Stichting Topvrouw van het jaar. Met deze jaarlijkse verkiezing wil Stichting Topvrouw van het jaar het hardnekkige misverstand dat er onvoldoende vrouwelijk toptalent in Nederland beschikbaar is, uit de wereld helpen.

 

Beoordeling finalisten

De 3 finalisten zijn gekozen uit in totaal 10 genomineerde topvrouwen. Zij moeten de juryleden in een persoonlijke presentatie ervan zien te overtuigen dat zij de titel Topvrouw van het jaar 2015 het meest verdienen. De jury let daarbij op een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten. Naast de span of control, de zwaarte van de functie en de behaalde resultaten, wordt gekeken naar de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren, zijn doorslaggevend voor de keuze.

De jury bestaat uit Pamela Boumeester (commissaris bij o.a. Ordina en Heijmans), Nienke Meijer (Topvrouw van het jaar 2014), Thessa Menssen (Topvrouw van het jaar 2013), Onno Verstegen (Lid van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd) en Gerrit Zalm (voorzitter Raad van Bestuur ABN AMRO).

Bekendmaking

De winnares van de titel Topvrouw van het jaar 2015 wordt - in het bijzijn van 250 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en overheid - op 24 september bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Kromhout Hal in Amsterdam-Noord.

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op de website van Topvrouw van het jaar