Annemieke Nijhof versterkt directie Tauw Group

Ir. Annemieke Nijhof MBA (1966) treedt toe tot de directie van Tauw Group bv. Zij wordt lid van de directie onder voorzitterschap van ir. Bram de Borst. Annemieke Nijhof keert hiermee terug naar het bedrijf waar zij tussen 1991 en 1998 onder meer werkzaam was als hoofd van de afdeling Water. In die functie legde zij de basis voor Tauws huidige positie en ambities op watergebied.

Zoals zij zelf zegt is de keuze voor Tauw niet alleen daarom een logische: “Ik ben onverminderd enthousiast over de onmisbare bijdrage die ingenieursbureaus leveren aan het realiseren van een duurzame ontwikkeling van onze samenleving. Daarin speelt water een grote rol, evenals ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid. Terreinen waarop Tauw zich onderscheidt in de markt. Na jaren bijgedragen te hebben aan de ontwikkeling van beleid vind ik het geweldig om mij in een leidende, strategische positie bij Tauw te kunnen richten op de realisatie hiervan.

Met de komst van Nijhof zet Tauw een belangrijke stap in het realiseren van zijn ambities op het gebied van ruimtelijke kwaliteit, water en milieu. Nijhof brengt ook ruime ervaring op deze terreinen mee. Zo was zij eerder Directeur-Generaal Water, Raadadviseur Ruimtelijke Ontwikkeling, Duurzaamheid, Milieu en plv. Directeur Externe veiligheid bij diverse ministeries en lid van de Raad van Bestuur van Grontmij NV.
Haar kennis, ervaring en netwerk zijn van grote waarde voor het advies- en ingenieursbureau.

In haar nieuwe functie zal Nijhof in eerste instantie bijdragen aan het versterken van Tauws positie in de markt. Op termijn zal Annemieke Nijhof Bram de Borst als voorzitter van de directie van Tauw Group opvolgen.