Asbestchecklist voor bedrijven

Wilt u weten of uw bedrijf actie moet ondernemen op het gebied van asbest? Vul dan onze asbestchecklist in!

06 februari 2020

6 februari 2020 – Regels op asbestgebied staan onder druk en worden regelmatig aangepast en verscherpt. Niet alleen omdat blootstelling aan asbest een flink risico vormt voor de gezondheid, maar ook omdat de wet- en regelgeving aan continue verandering onderhevig is.

Complexe vraagstukken

Voor veel bedrijven is de aanpak van asbest een lastig verhaal. Dat blijkt wel uit de vele vraagstukken waarmee opdrachtgevers bij ons aankloppen als het gaat om het proces rondom asbest; van inventarisatie of beleidsontwikkeling tot het begeleiden en aansturen van saneringsprojecten.

De soms verwarrende en wisselende wet- en regelgeving en de talloze diensten op het gebied van asbest maken het er vaak niet eenvoudiger op.  

Asbestchecklist

Om bedrijven een zo goed mogelijk inzicht te geven in de maatregelen die passen bij hun specifieke vraagstukken, heeft Tauw een asbestchecklist (gericht op gebouwen) ontwikkeld. Door enkele vragen te beantwoorden, weet u welke stappen er (eventueel) nodig zijn om uw asbestvraagstuk aan te pakken en hoe wij u daarbij kunnen ondersteunen.

Erik Menkema, asbest expert bij Tauw: “Wij zijn blij dat we met onze asbestchecklist bedrijven in slechts een paar klikken op weg kunnen helpen in de wirwar van asbestdiensten en wet- en regelgeving. In de loop van de tijd gaan we deze checklist mogelijk uitbreiden met andere (potentieel gevaarlijke) stoffen.”

Asbestchecklist (interactieve PDF)   Asbestchecklist (mobiele versie)

Uitgebreide informatie over asbest is te vinden op onze asbestpagina.  

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.