BREEAM-NL ambitie Eindhoven Airport

 

Eindhoven Airport heeft BAM geselecteerd voor de bouw van het Multi Purpose Building (MPB) dat verrijst op de huidige parkeerplaats P1 tegenover de terminal. Tauw en Nieman zijn vanaf de start nauw betrokken bij het project en bij de BREEAM-NL certificering van het gebouw.

 

Comfort en gemak

Het gebouw combineert verschillende functies, zoals een overdekte OV-terminal en een McDonald’s restaurant op de begane grond. Op de drie verdiepingen daarboven bevinden zich de kiss & ride zone, kort parkeren P1 en functies zoals Parkeerbeheer en Services gericht op mobiliteit. De directe omgeving (boulevard) krijgt een groene en autoluwe inrichting, zodat een aangenaam verblijfsklimaat ontstaat. De bouw van het MPB maakt deel uit van het plan van Eindhoven Airport om de kwaliteit van het buitengebied te verbeteren. De luchthaven wil door een betere bereikbaarheid en aangenamer verblijfsklimaat het toenemende aantal gebruikers van de luchthaven meer comfort en gemak bieden.

‘Very Good’ certificering

De bouw is eind mei gestart, de oplevering is volgens planning halverwege 2017. Het ambitieniveau voor het Multi Purpose Building is BREEAM-NL ‘Very Good’. Bijzonder aan dit project is dat het een zogenaamd Bespoke project is, waarvoor in overleg met Dutch Green Building Council (ontwikkelaar en beheerder van het BREEAM-NL keurmerk) een maatwerk beoordelingsrichtlijn is opgesteld.

De ingenieursbureaus Tauw en Nieman werken samen op het gebied van BREEAM-NL. Twee gerenommeerde ingenieursbureaus met een gemeenschappelijke visie over het ontzorgen van de klant en het integraal adviseren op het gebied van BREEAM-NL. Beide bureaus zijn zeer ervaren op het gebied van duurzaamheid en zijn vanaf het begin betrokken bij BREEAM-NL. Samen vormen we een unieke combinatie en bieden opdrachtgevers als enige in Nederland een totaaladvies. Hierdoor werken we efficiënt en waarborgen we een integrale aanpak.

Lees meer over BREEAM-NL en de samenwerking in de flyer en op de website. Hier staat ook welke projecten gezamenlijk gerealiseerd zijn.