Centrumvernieuwing Emmen in uitvoering

Het centrum van Emmen ondergaat de komende jaren een enorme verandering. Het centrum wordt aantrekkelijker als winkelstad, maar ook om te recreëren en uit te gaan. Onlangs is begonnen met de aanleg van de Hondsrugwegtunnel, één van de meest in het oog springende projecten. Tauw heeft voor het project Hondsrugwegtunnel de contractdocumenten opgesteld en de aanbestedingsprocedure begeleid.

De uitvoering van de centrumvernieuwing Emmen is eind 2011 begonnen en duurt tot 2015. De financiering vindt voor een belangrijk deel plaats vanuit het Regiospecifiek Pakket Zuiderzeelijn in Noord-Nederland.

Hondsrugwegtunnel

Het centrum van Emmen biedt straks twee grote attracties: het nieuwe dierenpark en theater aan de westzijde van het centrum en een bijzonder 'mensenpark' aan de Hoofdstraat. Een levendig Centrumplein gaat de oost- en westkant van het centrum goed met elkaar verbinden. De Hondsrugweg, dé verkeersader in het centrum van Emmen waar meer dan 20.000 voertuigen per dag over rijden, ligt daarbij in de weg. Daarom wordt een deel van de Hondsrugweg een 235 meter lange tunnel.

De tunnel zal naar verwachting in 2015 in gebruik worden genomen.

Meer informatie over de centrumvernieuwing is te vinden op http://www.emmen-atalanta.nl/

Contact persoon: Anton van Essen