Charles Pijls en Mark in ’t Veld van Tauw genomineerd voor SIKBeker

Bij de 3 genomineerden voor de SIKBeker zitten 2 consultants van Tauw. Zowel Charles Pijls als Mark in ’t Veld van Tauw komen in aanmerking voor de titel ‘beste vakman op het gebied van (water)bodembeheer, bodembescherming of archeologie’.

De SIKBeker is een stimulans voor bodemprofessionals en/of archeologen die hebben aangetoond een positief en inspirerend voorbeeld te zijn voor andere professionals in het vakgebied en daarbuiten. De winnaar mag rekenen op de nodige aandacht van vakgenoten en de vakpers.

Charles Pijls is expert op het gebied van de bodembescherming en alles wat daar technisch bij komt kijken. Het ontwikkelen van nieuwe onderzoeks- en saneringstechnieken en het onderzoeken van de haalbaarheid behoort tot zijn dagelijks werk. Charles heeft een indrukwekkende lijst met publicaties op zijn naam staan en is duidelijk zichtbaar aan de top van zijn vakgebied, ook buiten Nederland. Naast een brede kennis over bodem kan hij een probleem zeer goed uiteenrafelen en zo communiceren dat iedereen het begrijpt, wat hem een ideale gesprekspartner maakt voor bedrijf en overheid.

Mark in ’t Veld  werkt aan een breed scala van projecten, met de focus op beleid(sevaluaties) en regelgeving voor bodembescherming en -beheer. Hij wordt regelmatig op naam gevraagd door gemeenten, provincies en ministeries. Typerend is dat vele overheden hem consulteren voor complexe bodemvraagstukken die diepgaande kennis en een breed overzicht vereisen. Opdrachtgevers ervaren zijn adviezen als ‘zeer bruikbaar’. En omdat hij ook werkt aan thema’s als klimaat, lucht, water en ruimte, kan hij bodemregelgeving ook in breder perspectief plaatsen.

Ook genomineerd is Nils Kerkhoven, archeoloog bij Vriens Archeo Flex. Wie zich dit jaar winnaar mag noemen, wordt op 25 september 2013 tijdens het jaarlijkse SIKB-congres in Zeist bekend gemaakt. Meer informatie over de SIKBeker is te vinden op de website van het SIKB.

Meer over onze expertise op het gebied van bodem >>

Contact personen: Charles Pijls en Mark in ’t Veld