Chris van der Stoop genomineerd voor de Waterbouwprijs 2018 met zijn scriptie ‘Fishtrack 2.0’

Chris van der Stoop heeft in de eerste helft van 2018 bij Tauw afgestudeerd. Met zijn scriptie “Optimalisatie van de Fishtrack 2.0” is hij niet alleen cum laude afgestudeerd, maar is hij ook genomineerd voor de Waterbouwprijs 2018. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Waterbouwdag 2018, waar Tauw ook met een stand aanwezig is.

Optimalisatie Fishtrack 2.0
De scriptie van Chris gaat over het optimaliseren van de Fishtrack 2.0, een innovatieve vispassage voor migratie bij gemalen waarvan er nu 2 van zijn gerealiseerd. Hij heeft niet alleen onderzocht welke technische verbeteringen mogelijk zijn aan de Fishtrack, maar ook hoe de aanleg goedkoper kan.

Chris vertelt: ‘Mijn begeleider van de Hogeschool van Amsterdam heeft mijn project ingestuurd naar de vereniging van waterbouwers. Deze hebben het project beoordeeld en opgenomen op de short list van 10. Hierop volgend heb ik mijn volledige scriptie opgestuurd. Mijn scriptie is toen eind augustus genomineerd als één van de 5 kandidaten voor de waterbouwprijs 2018.’

Paul Heuseveldt, adviseur waterbouw bij Tauw, heeft Chris tijdens zijn afstuderen begeleid. Ook hij is natuurlijk erg trots. Hij vertelt: ‘Ik ben erg blij voor Chris. De nominatie is, als je het mij vraagt, helemaal terecht. Nu hopen dat hij ook de daadwerkelijke prijs in de wacht sleept!’

Waterbouwprijs
Elk jaar stelt de Vereniging van Waterbouwers studenten die afstuderen aan HBO of Technische Universiteit in de richting Waterbouwkunde (of aanverwante studierichtingen) in de gelegenheid hun afstudeerproject te laten meedingen naar de jaarlijkse Waterbouwprijs.

Het doel van de Waterbouwprijs is om de waterbouw met vernieuwde energie onder de aandacht van jongeren te brengen. De waterbouw heeft immers behoefte aan goed opgeleide werknemers op alle niveaus. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Waterbouwdag 2018, om 11:20 uur.

Waterbouwdag 2018
Op donderdag 4 oktober 2018 vindt de Waterbouwdag plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Het thema is dit jaar ‘High Tech Waterbouw’. De Waterbouwdag biedt inzicht in technologische innovaties, recente ontwikkelingen en nieuwe projecten binnen de waterbouwsector. Ook Tauw is aanwezig en laat bezoekers onder andere de toegevoegde waarde van virtual- en augmented reality binnen de waterbouw ervaren!

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.