Circulair Bouwevent Drenthe: Tauw verzorgt workshop over circulaire gebiedsinrichting

Op 1 en 2 november vindt in Assen het Circulair Bouwevent Drenthe plaats, georganiseerd door de provincie Drenthe, gemeente Assen, Bouwend Nederland, NVBU, Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie en de Natuur en Milieufederatie. Het event staat in het teken van circulair bouwen in de praktijk, waarbij voorlopers in het vakgebied hun ervaringen delen. Tauw draagt hieraan bij met een workshop over circulaire gebiedsinrichting.

Verdeeld over de dag vinden er verspreid over 5 locaties verschillende activiteiten plaats om u kennis te laten maken met aansprekende voorbeelden van circulair bouwen in de praktijk. Rode draad in het programma is om met het regionale bouwnetwerk en potentiële opdrachtgevers ervaringen te delen en te komen tot nieuwe circulaire initiatieven.

Workshop
Tauw verzorgt op 2 november de workshop Circulaire gebiedsinrichting: het Havenkwartier. Voor het Havenkwartier zijn plannen om het terrein opnieuw in te richten. Er zullen woningen gebouwd worden en andere delen moeten worden gerenoveerd. In de workshop gaan we met de aanwezigen duurzaamheidskansen voor het gebied verkennen. Daarbij hopen we mensen met een zo divers mogelijke achtergrond om tafel te krijgen (van beleidsmakers tot ontwerpers en aannemers) om samen zoveel mogelijk perspectieven te belichten en in dialoog te gaan over kansen en knelpunten. Onze missie: in twee uur tot een aantal concrete en realistische maatregelen komen.

Tijdens het event kunt u ook kennismaken met twee spraakmakende voorbeelden uit onze Tauw-praktijk, waarbij afvalstromen gebruikt worden om nieuwe producten te ontwikkelen: de circulaire fietsbank en het insectenhotel.

Nieuwsgiering naar het volledige programma?
Bezoek dan de website van de Natuur en Milieufederatie. Hier vindt u ook het aanmeldformulier.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.