Duurzaamheidskompas Tauw wint publieksprijs 2011 van Baanbrekers in de Bouw

Het Duurzaamheidskompas van Tauw is winnaar geworden van de Publieksprijs 2011 van Baanbrekers in de Bouw. Het kompas haalde de meeste stemmen via Twitter binnen en krijgt als prijs media-aandacht.

Het Duurzaamheidskompas werd door Baanbrekers in de Bouw genomineerd voor de publieksprijs omdat het zich inmiddels bewezen heeft in de markt. Baanbrekers in de Bouw zegt hierover: “Het Duurzaamheidskompas is een toetsinstrument dat zich inmiddels bewezen heeft in de markt als praktisch hulpmiddel om te komen tot duurzame keuzes bij plannen, ontwerpen, aanbestedingen en beleid keuzes. Uitgaande van de drie P’s (People, Planet en Profit) en een 4e P als het specifieke Project of Product centraal stellend (maatwerk), wordt inzichtelijk gemaakt hoe producten, varianten, alternatieven of inschrijvingen scoren op duurzaamheid. En, nog belangrijker, waar duurzaamheidswinst kan worden behaald.

Deze potentiële te behalen winsten worden indien gewenst geconcretiseerd tot praktische kansen of uitgewerkt tot aanbestedingscriteria. In al meer dan 20 projecten is deze duurzaamheidstool als middel gebruikt om het duurzaamheidsdenken van opdrachtgevers en ondernemers vorm te geven. Daarbij is het toepassingsgebied groter geworden dan alleen de GWW-sector. Gebleken is dat het instrument ook uitstekend gebruikt kan worden in bijvoorbeeld gebiedsontwikkelingstrajecten of beleidsontwikkelingstrajecten.”

Meer informatie over het duurzaamheidskompas >>

Contact persoon: Jacob Harke