E-tegel dingt mee naar Accenture Innovation Awards 2012

Tauw en Grijsen dingen vanuit hun samenwerking met de E-tegel mee naar de publieksprijs van de Accenture Innovation Awards 2012, in het leven geroepen om bedrijven te huldigen die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie.

De E-tegel, een idee van Tauw en ontwikkeld door Grijssen, is een innovatief concept dat werkt met piëzo-elektrisch materiaal dat trillingen uit de (leef)omgeving omzet in energie. Zo kunnen spelende kinderen energie opwekken door op de E-tegel te springen om zo led lichten te laten branden, dit maakt allerlei spelvarianten mogelijk. Een andere mogelijkheid van het E-tegelconcept is om routepijlen in parkeergarage te laten oplichten door auto’s over een piëzo-balk te laten rijden. Met dit concept wordt gratis energie opgewekt op het moment dat het echt nodig is, met trillingen als duurzame energiebron.

Schone energie


Nieuwe en schone vormen van energie zijn belangrijk en noodzakelijk. Piëzo-energie kan hierin een grote rol vervullen. Bij het opwekken van piëzo-energie ontstaat geen afval en het geeft geen milieubelastende uitstoot. Wel levert het direct bruikbare energie op; de trilling van piëzo is gelijk aan de energie-frequentie. Pilotprojecten tonen aan dat deze energiewinning rendabel is. Op deze manier kan iedereen energie opwekken en kunnen overheden, bedrijven én burgers concreet bijdragen aan duurzame energie.

Stemmen op de E-tegel

U kunt vóór 8 november uw stem uitbrengen op de E-tegel via de deelnemerspagina van de Accenture Innovation Awards. Door op het Tauw-logo of op ‘Lees meer’ te klikken kunt u stemmen via Facebook, Twitter en LinkedIn. Stemmen via de reguliere stempagina is mogelijk vanaf 8 oktober.

Contact persoon: Simon Bos