E-Tegel twee keer in de race voor de Publieksprijs van de Accenture Innovation Awards

Tauw maakt dubbel kans om met de E-tegel de Publieksprijs van de Accenture Innovation Awards in de wacht te slepen. De E-tegel is zowel voor de categorie 'Communications, Media & Technology’ als de categorie 'Energy' genomineerd.

De E-tegel, een idee van Tauw en ontwikkeld door Grijssen, is een innovatief concept dat werkt met piëzo-elektrisch materiaal dat trillingen uit de (leef)omgeving omzet in energie. Zo kunnen spelende kinderen energie opwekken door op de E-tegel te springen om zo led lichten te laten branden, dit maakt allerlei spelvarianten mogelijk. Een andere mogelijkheid van het E-tegelconcept is om routepijlen in parkeergarage te laten oplichten door auto’s over een piëzo-balk te laten rijden. Met dit concept wordt gratis energie opgewekt op het moment dat het echt nodig is, met trillingen als duurzame energiebron.
 


Schone energie

Nieuwe en schone vormen van energie zijn belangrijk en noodzakelijk. Piëzo-energie kan hierin een grote rol vervullen. Bij het opwekken van piëzo-energie ontstaat geen afval en het geeft geen milieubelastende uitstoot. Wel levert het direct bruikbare energie op; de trilling van piëzo is gelijk aan de energie-frequentie. Pilotprojecten tonen aan dat deze energiewinning rendabel is. Op deze manier kan iedereen energie opwekken en kunnen overheden, bedrijven én burgers concreet bijdragen aan duurzame energie.

Stemmen op de E-tegel

U kunt vóór 8 november uw stem uitbrengen op de E-tegel via Twitter, Facebook of LinkedIn op de stempagina van de Accenture Innovation Awards door te klikken op het Tauw-logo in de categorie 'Communications, Media & Technology’ of de categorie 'Energy'. Hier kunt u ook onze video pitch bekijken.

Zie ook: Spelende kinderen wekken elektriciteit op met e-tegel

Contact persoon: Simon Bos