Grote samenwerkingsovereenkomst met provincie Noord-Holland

Tauw heeft in combinatie met Advin, Iv-Infra en De Haan & Martojo een B&U samenwerkingsovereenkomst getekend met de provincie Noord-Holland voor zowel advies- en ingenieursdiensten voor projecten in de infrastructuur als projectmanagement en inzet van specialisten.

De overeenkomst loopt van 2015 tot 2019 met mogelijk een uitloop tot 2021.

De combinatie Tauw, Advin en Iv-Infra - nu uitgebreid met De Haan& Martojo - is sinds 2011 onderdeel van het huidige B&U raamcontract met de provincie Noord-Holland. De provincie zelf spreekt inmiddels van een samenwerkingsovereenkomst. Zij willen op een intensievere manier samenwerken en gezamenlijk werken aan innovatieve producten en duurzaamheid.

Zoals de directie Beheer en Uitvoering stelt:

"In de ontwikkeling naar een regieorganisatie laten wij als professioneel aanbesteder steeds meer aan de markt over. Dat betekent dat onze partners in de samenwerkingsovereenkomst een steeds grotere rol gaan spelen bij het uitvoeren van de provinciale taken, in het verlengde van onze eigen organisatie. Zowel naar uitvoerende opdrachtnemers als burgers en mede overheden treden onze partners steeds meer op als zijnde 'de provincie'. Wij verwachten dan ook dat de partijen de provincie belangen doorgronden en centraal stellen in hun dienstverlening. Wij verwachten van onze partners dat zij kritisch en proactief adviseur zijn om de ontwikkeling van de organisatie te ondersteunen."

Contactpersonen: Jeroen Mooy en Nele Penninckx