Herinrichting Rosariumpark Krommenie brengt jong en oud samen

Het Rosariumpark in Krommenie was hoognodig toe aan een herinrichting, het park maakte een nogal armoedige indruk en ook was er veel wateroverlast. Tauw speelde een belangrijke rol bij het aangepaste ontwerp van het park.

Omdat er grote behoefte is aan groene plekken, zoals parken, plantsoenen en waterpartijen investeert de ANWB in de ontwikkeling van stadsparken en groenpleinen. Het groenplein in het Rosariumpark is aangelegd op het huidige baggerdepot in het park en bestaat uit een centraal pleintje met daaromheen veel groen, doorsneden door paden. Er bevindt zich een wifi-punt zodat mensen er het internet op kunnen, een loungeplek en een struintuin, met wat 'wildere' natuur. Het groenplein beslaat ongeveer de helft van het park

De gemeente heeft de rest van het park onderhanden genomen en heeft er ondermeer een skatebaan, basketbalveld en kunstgrasveld voor voetbal, tennis en volleybal gerealiseerd.

Rol van Tauw

Tauw heeft de herinrichting van het Rosariumpark gevisualiseerd in een 3D-maquette, de technische uitwerking van het voorontwerp (opgesteld door de afdeling Stedenbouw van de gemeente) verzorgd, het bestek opgesteld en ondersteund bij de aanbesteding en gunning van het bestek. Gedurende het project heeft Tauw ook nog bodemonderzoeken uitgevoerd, het geotechnisch advies verzorgd en de nieuwe waterhuishouding voor de waterpartijen in het park uitgewerkt.