InfraTech 2019: Future proof door duurzaam en participatief ontwerpen

Met trots presenteert Tauw zich 15 t/m 18 januari op de InfraTech 2019, dé Nederlandse vakbeurs over infrastructuur. We nodigen u van harte uit in onze interactieve stand (1.024, hal 1) waar we u – onder andere aan de hand van onze vernieuwde augmented reality app – graag laten ervaren hoe wij al 90 jaar (!) lang bouwen aan een toekomstbestendige en duurzame leefomgeving. Daarnaast verzorgen we, samen met partners, diverse inhoudelijke sessies.

Aan de hand van workshops, lezingen en onze vernieuwde augmented reality app – waarmee we onze projecten nu ook ‘markerless’ (zonder model dat gescand moet worden) kunnen visualiseren –presenteren we onze visie op infrastructuur, met daarbij speciale aandacht voor de transitie stedelijk gebied en vervangingsopgave infra. Duurzaamheid, participatie en de juiste contractvorm zijn daarbij volgens ons onmisbaar en vormen dan ook de basis van al onze infraprojecten.

Dat duurzaam en innoverend werken ons niet nieuw is, wordt duidelijk in onze stand. We vieren dat we al ruim 90 jaar, samen met diverse partners, werken aan een toekomstbestendige en duurzame leefomgeving. Viert u ons 90-jarig bestaan met ons mee?

Inhoudelijke sessies

Naast een interactieve stand zijn we betrokken bij diverse inhoudelijke sessies:

 • Green Deal Duurzaam GWW 2.0 (dinsdag 15 januari, 12:30 – 15:30 uur)
  Tijdens de vorige editie van InfraTech (2017) ondertekenden diverse partijen de Green Deal Duurzaam GWW 2.0. Waar staan we nu, twee jaar nadat de handtekeningen werden gezet, eigenlijk? Waar zijn we al ver mee en wat moet er nog gebeuren?

  In de deelsessie ‘Presentaties opdrachtgevers/opdrachtnemers van hun parelprojecten. Wat heeft de samenwerking gebracht, wat ging goed en wat ging minder goed (leerpunten)?’ blikken ProRail en Tauw (Sanne de Groot) terug op de toepassing van de Aanpak Duurzaam GWW binnen het project MJPG Spoor. De sessie duurt van 13:30 tot 15:00 uur.

 • Lezing: Verwarmd fietspad (donderdag 17 januari, 16:00 – 16:30)
  Door: Ben van Ginkel (Provincie Gelderland) & Patrick Morren (Tauw)

  De provincie Gelderland wil de missing link in de fietssnelweg ‘het Nederrijnpad’ - tussen Arnhem en Wageningen, ter hoogte van Renkum - aanpakken door de aanleg van een innovatief, verwarmd fietspad langs de uiterwaarden van de Nederrijn. Welke specifieke gebiedsuitdagingen komen daar bij kijken? En hoe los je die innovatief op?

  Tijdens deze lezing vertellen we alles over de aanleiding, uitdagingen, innovaties én de manier waarop de provincie het project wil gaan aanbesteden: in bouwteamverband.

 • Lezing: N470 geeft energie (vrijdag 18 januari, 13:00 – 13:30 uur)
  Door: Willemien Bras (Tauw)

  De provincie Zuid-Holland grijpt het groot onderhoud van de N470 aan om te experimenteren met innovatieve oplossingen voor energiebesparing en -opwekking. De provincie heeft namelijk als doelstelling om al haar wegen CO2-neutraal te maken. De N470 is één van de eerste wegen waar dit gaat gebeuren: een proeftuin waar oplossingen werden bedacht en ontwikkeld op maatschappelijke terreinen als klimaatverandering en energieschaarste.

  Tijdens deze lezing gaan we in op het unieke aanbestedings- en contracteringsproces van dit project. We nemen aanwezigen mee in de totstandkoming ervan en de afwegingen/keuzes die daarmee gemoeid zijn.

Aanmelden en meer informatie

We zien u graag tijdens de InfraTech 2019! U kunt zich hier registreren voor een gratis toegangsbewijs. Na registratie ontvangt u per e-mail uw digitale entreebewijs.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.