Kom naar onze inspiratiesessie duurzaamheid tijdens de Infra Relatiedagen

Van 4 t/m 6 februari 2020 vinden in de Evenementenhal in Hardenberg de Infra Relatiedagen plaats. Onderdeel van het programma op 5 februari is de inspiratiesessie duurzaamheid waarin de gemeente Nijmegen, Tauw, van Gelder en KplusV een toelichting geven op het project Malderburchtstraat. De Malderburchtstraat in Nijmegen is de meest duurzame straat van Nederland.

01 februari 2020

De Malderburchtstraat in Nijmegen, Nederlands meest duurzame straat, is in opdracht van de gemeente Nijmegen in bouwteamverband ontwikkeld door Tauw en Van Gelder. De realisatie is het gevolg van een unieke aanbesteding middels de contractvorm ‘Rapid Circulair Contracting’.

In het RCC-contract staan duurzaamheid en circulariteit centraal. Partijen worden geselecteerd op hun expertise, vakmanschap en innovatievermogen. Vervolgens delen de partners kennis, inzichten en dilemma's om tot het beste ontwerp te komen.

Inspiratiesessie Duurzaamheid

Over dit unieke duurzame project organiseren we een Inspiratiesessie Duurzaamheid waarbij het niet alleen gaat over hoe we dit project hebben ontwikkeld, maar worden deelnemers ook aan het denken gezet. Wat is duurzaamheid eigenlijk; gaat het altijd gepaard met hoge kosten en andere investeringen? En hoe kun je klein beginnen door zelf een eigen bijdrage te leveren aan duurzaamheidsvraagstukken?

Anders durven denken leidde in Nijmegen tot verbluffende resultaten. Alle eisen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit werden ruimschoots gehaald. Achterliggend doel was het maken van een blauwdruk zodat deze aanpak in principe op alle infrastructurele projecten kan worden toegepast. Dit doel had alleen kans van slagen als we in staat waren om binnen het budget en de beschikbare tijd te blijven. En dit is ruimschoots gelukt. Met de aanpak wordt er intensief samengewerkt met de projectomgeving, worden er winsten geboekt voor het milieu én worden er voor de politiek exacte berekeningen en cijfers aangeleverd waardoor aantoonbaar wordt welke bijdrage een project levert aan de klimaatdoelstellingen.

Datum: 5 februari 2020 
Tijdstip: 15.00 - 16.15 uur
Locatie: vergaderzaal 1 , evenementenhal Hardenberg


Geïnteresseerd?

Voor het bijwonen van deze sessie kunt u zich registreren via deze link


Zie ook: Malderburchtstraat duurzaamste straat van Nijmegen

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.