Leergang Marktvisie in de Praktijk

Samen bouwen aan een vitale en duurzame bouwsector

22 juli 2019

22 juli 2019 - Tauw heeft in samenwerking met trainings- en adviesbureau Bouwmeesters de leergang Marktvisie in de praktijk ontwikkeld. Een leergang waarin je leert hoe we samen kunnen bouwen aan een vitale- en duurzame bouwsector. De leidende principes uit de marktvisie www.marktvisie.nu staan hierin centraal.


Mix van deelnemers

De eerste leergang zit er (bijna) op. Een groep van 10 deelnemers met een mix van 5 opdrachtgevers en 5 opdrachtnemers in functies van technisch management, bedrijfsleiders en projectmanagers hebben gewerkt aan hoe beter samen te werken. Delen van inzichten, verplaatsen in elkaars risico’s en leren hoe beter naar elkaar te luisteren geven de training een diepgang die verder gaat dan de theorie. De deelnemers werken in buddy’s om tussentijds ook te leren en worden begeleid door een coach die alle dagen aanwezig is.

De eerstvolgende leergang start op 8 oktober 2019 met een kennismaking. Op 15 april 2020 vindt de laatste afsluitende sessie plaats.

Wat leer je tijdens deze leergang?

Je krijgt een goed inzicht in de belevingswereld van de stakeholders met wie je samenwerkt, je kunt je verplaatsen in hun belangen en respecteert deze ook. Daarnaast leer je het volgende:

  • Je hebt kennis van verschillende aanbestedings- en contractvormen, weet welke aansluiten bij de opgave waar je voor staat en kunt hier (in de uitvoeringsfase) ook naar handelen.
  • Je bent in staat EMVI op een waardevolle wijze te benutten.
  • Je verrijkt je kennis van risicomanagement en je kunt risico’s evenwichtig en eerlijk verdelen en (mede daardoor) beheersen
  • Je hebt inzicht in alle aspecten van prijsvorming en kunt daar succesvol naar handelen: eerlijk geld voor eerlijk werk!
  • Je kunt de lessen van de Marktvisie vertalen naar je eigen projecten en organisatie.


Is deze leergang voor jou interessant?

Aanmelden voor de leergang kan via de website https://marktvisieindepraktijk.nl/

 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.