Light Challenge 2015: nieuw licht op de binnenstad

Op 4 februari vindt in Heerenveen de kick-off plaats van de Light Challenge 2015, een ontwerpwedstrijd voor studenten om openbare verlichting energiezuiniger te maken. Tauw is partner van de Light Challenge en reikt, net als vorig jaar, weer de Tauw Young Potential Award uit.

Light Challenge 2015 is een vervolg op de edities van 2011 en 2013, die een groot succes waren. Tijdens deze edities werd een nieuw lichtconcept ontwikkeld voor een woonstraat. De Light Challenge editie 2015 richt zich - natuurlijk nog steeds vanuit de oorspronkelijke uitgangspunten duurzaamheid, energiebesparing en (burger)participatie - op het stadscentrum.

Tijdens de kick-off worden de deelnemende gemeenten, studenten en bedrijven aan elkaar gekoppeld om in teamverband de wedstrijd te starten. Ieder team maakt kennis met de opdracht in de aan het team toegekende stad.

Nieuw licht op de binnenstad

Met Light Challenge 2015 krijgen steden de mogelijkheid hun stadscentrum opnieuw te laten ontwerpen. Welke ontwikkelingen en trends zijn er en hoe ziet een duurzame en leefbare binnenstad er in 2020 en 2050 uit? Met input van bewoners, gebruikers en andere stakeholders worden de studententeams uitgedaagd een innovatief lichtconcept te ontwerpen. Hierbij worden zij ondersteund door partners uit bedrijfsleven en onderwijs. Een vakjury bepaalt uiteindelijk het beste innovatieve en duurzame ontwerp.

Tijdens de finaledag op 2 juli presenteren de teams hun eindproduct aan de vakjury en wordt het winnende team bekendgemaakt.

Tauw Young Potential Award

Tauw vindt de Light Challenge een inspiratie voor de openbare inrichting van Nederland, waarin duurzame openbare verlichting een steeds prominentere rol krijgt. Wij dragen bij aan de Light Challenge door ondermeer onze kennis te delen tijdens het werksymposium bij IBM.

Ook reiken we de Tauw Young Potential Award uit voor de beste individuele deelnemer aan Light Challenge. Deze Award biedt de winnaar een unieke mogelijkheid voor een interessante stage of eerste werkervaring.
Dat kan zelfs uitmonden in een langer dienstverband, getuige één van de vorige winnaars in dit filmpje.

Kijk voor meer informatie over Light Challenge 2015 op www.lightchallenge.eu