Light Challenge 2018: Feel the Night!

In de nacht van 7 op 8 februari vindt in Thialf Heerenveen de kick-off van de Light Challenge 2018 plaats, een ontwerpwedstrijd voor studenten om duurzame oplossingen te vinden voor lichtvraagstukken die bijdragen aan de leefbaarheid en sociale veiligheid. Tauw is ook dit jaar weer trotse partner van de Light Challenge en verzorgt daarom onder andere masterclasses en workshops over verlichting en virtual reality.

Feel the Night!
Feel the Night! De duisternis beleven. Dat is het thema van de innovatiewedstrijd Light Challenge in 2018. Gemeenten, bedrijven en studenten uit heel Nederland slaan de handen ineen om innovatieve, toepasbare en duurzame (verlichtings)concepten te ontwikkelen die de nacht op een prettige manier beleefbaar maken.

Met input van bewoners, gebruikers en andere stakeholders worden de studententeams uitgedaagd een innovatief lichtconcept te ontwerpen. Hierbij worden zij ondersteund door partners uit bedrijfsleven en onderwijs. Een vakjury bepaalt uiteindelijk het beste innovatieve en duurzame ontwerp.

Tijdens de finale (december 2018) presenteren de teams hun eindproduct aan de vakjury en wordt het winnende team bekendgemaakt. Die avond wordt ook de Tauw Young Potential Award uitgereikt aan de de beste individuele deelnemer van de Light Challenge.

Kick-off bijeenkomst
Tijdens een spectaculaire kick-off (die de hele nacht duurt) worden de deelnemende gemeenten, studenten en bedrijven aan elkaar gekoppeld om in teamverband de wedstrijd te starten.

Aan het eind van de officiële kick-off opent Tauw de Playground. Hier kunnen de deelnemers (en andere geïnteresseerden) via workshops kennis vergaren die toegepast kan worden tijdens de wedstrijd. Tauw geeft die nacht twee plenaire workshops over virtual reality. Aanwezigen worden meegenomen in de wereld van VR, waarbij speciale aandacht is voor de beleving van verlichting in relatie tot de openbare ruimte.

OVL symposium
Voorafgaand aan de kick-off van de Light Challenge organiseert Stichting OVL.NL in de middag van 7 februari een symposium waar licht én donker centraal staan. Vaak associëren we donker en duister met onprettig of zelfs onveilig. Aan de andere kant genieten we ook van een prachtige sterrenhemel. Dit spanningsveld staat centraal in het thema van dit jaar: ‘Feel the Night; maak de nacht op een prettige manier beleefbaar.’

Betrokkenheid Tauw
Tauw onderstreept het belang van optimale verlichting in de openbare ruimte. Daarbij zijn duisternis en stilte net zo belangrijk als verlichting, en mede van invloed op het welzijn van mens en dier. De Light Challenge brengt in hun aanpak onderwijs, overheid en bedrijfsleven bij elkaar om - door middel van opdrachten - het besef over licht, duisternis en stilte te stimuleren.

Daarom heeft Tauw zich aan de Light Challenge verbonden. En niet alleen in de vorm van masterclasses en workshops, maar ook door plaats te nemen in het jurypanel en het door het uitreiken van de Tauw Young Potential Award aan de beste individuele deelnemer(s) van Light Challenge. Want proactiviteit, inzet en talent moeten beloond worden! En dat doen wij in de vorm van een contract, stage of afstudeeropdracht en een volledig verzorgd weekend naar een light festival voor 2 personen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.