Masterclass geluid voor advocaten als zeer nuttig ervaren

Het aspect geluid speelt regelmatig een grote rol in rechtzaken of bij de Raad van State. In dat kader heeft Tauw een goed contact met diverse gespecialiseerde advocaten van gerennomeerde kantoren. Vanuit die relatie heeft Tauw bij een aantal kantoren een masterclass verzorgd.

De masterclass werd gegeven bij advocatenkantoren in Amsterdam en Rotterdam. Daarbij waren alle RO- en milieu-advocaten van de kantoren aanwezig.
 
De insteek van de masterclass lag op het bijbrengen van enkele basisbeginselen van geluid en vooral ook de beleving van geluid. Door middel van een aantal luisterproeven kregen de aanwezigen zelf de kans om te horen of een toename van 1 of 2 decibel(A) nou wel of niet hoorbaar is.

Zeer nuttig

De masterclass werd als zeer nuttige ervaren. De ervaring leert namelijk dat advocaten in de rechtbank of bij de Raad van State regelmatig een geluidonderzoek moeten verdedigen maar daar in de meeste gevallen niet voldoende basiskennis voor hebben. De opzet met luisterproeven, het bijbrengen van basiskennis en de mogelijkheid om enkele cases te bespreken, werd zeer gewaardeerd door de aanwezigen. Een zeer ervaren advocaat gaf na de masterclass zelfs aan dat hij een dergelijke presentatie minstens 10 jaar eerder had moeten hebben.