Medewerker van Tauw wint essaywedstrijd ‘veiligheid en leiderschap’

Daan van Wieringen, veiligheidsexpert bij Tauw, is één van de winnaars van de essaywedstrijd ‘veiligheid en leiderschap’. Deze wedstrijd werd in juni uitgeschreven door het ministerie van Infrastructuur en Milieu in samenwerking met Veiligheid Voorop. De auteurs van de zeven beste essays presenteerden hun inzending op 9 september voor de jury.

Vandaag alleen maar winnaars, graag!

Daan schreef een essay met de titel: ‘Vandaag alleen maar winnaars, graag!’. Voor hem en twee anderen kwam die wens uit.  Zij zijn beloond met een beurs voor de twee jaar durende opleiding Management of Health, Safety and Environment aan de Technische Universiteit Delft. Daan is trots op zijn overwinning: “Ik vind het echt heel erg leuk dat ik gewonnen heb. Het geeft veel voldoening”, reageert hij.

Veiligheid naar een hoger niveau

Met de essaywedstrijd wilden het ministerie en de samenwerkende brancheverenigingen in de chemische industrie, vernieuwende inzichten krijgen om de veiligheidsniveau in de sector te verhogen. Professionals werden daarom uitgedaagd hun visie vast te leggen in een essay van 3000 tot 4000 woorden. De zeven beste essays worden gebundeld en in november uitgegeven.

Uitdaging

“Het schrijven van het essay ging niet over één nacht ijs”, vertelt Daan. “Maar ik vond dit een mooie gelegenheid om kritisch naar veiligheid en leiderschap te kijken. Bij Tauw ben ik betrokken bij het nieuwe veiligheidsprogramma. Ik had daarom affiniteit met het onderwerp en had de behoefte om mijn visie op papier te zetten.” Daan maakt in zijn essay gebruik van praktijkvoorbeelden en benaderd het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Daan: “Ik hoop dat we veiligheid naar een hoger plan kunnen tillen.”

Contactpersoon: Daan van Wieringen