Nieuwe brug verbetert bereikbaarheid bedrijvenpark Hellevoetsluis

Onlangs is de nieuwe brug over het Kanaal door Voorne in Hellevoetsluis geopend. De brug zorgt voor een betere bereikbaarheid van bedrijvenpark Kickersbloem 3, wat een stimulans is voor economische groei van Voorne-Putten. Tauw heeft de gemeente op verschillende vlakken ondersteund bij de realisatie van de brug.

18 december 2019 - De officiële opening van de brug vond op 17 december plaatst door Aboutaleb, burgermeester van Rotterdam en voorzitter van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De MRDH, een samenwerkingsverband van 23 gemeenten in Zuid Holland die zich richt op het verbeteren van de bereikbaarheid en het vernieuwen van de economie, draagt met 5,4 miljoen euro bij aan deze ontwikkeling. De brug - waarin de contouren van een schip, stuurhut en boeg zichtbaar zijn - is gebaseerd op de historie van de scheepvaart van Hellevoetsluis en ontworpen door van Bosch en Slabbers in samenwerking met Altelier Wild.

Ontwikkeling door betere bereikbaarheid

Bedrijventerrein Kickerbloem 3 in Hellevoetsluis is de enige plek in de zuidelijke regio van Rotterdam waar nog volop ruimte beschikbaar is voor bedrijven om zich te vestigen. Behalve de nu geopende brug is er nog meer uitzicht op het vergroten van de bereikbaarheid van Voorne Putten. Met de komst van de Blankenburgtunnel wordt de reistijd tussen Het Westland en Voorne-Putten met de helft verkleind. Dat maakt Kickersbloem 3 tot een nog interessantere vestigingsplaats voor bedrijven. 

Rol van Tauw

“Wij zijn er trots op dat we hebben mogen bijdragen aan de totstandkoming van deze nieuwe brug. Succesfactor voor de realisatie was de intensieve samenwerking tussen de verschillende partijen”, zegt Tauw-projectmanager Hans van Kooten.

Tauw heeft de namens de gemeente de projectleiding verzorgd gedurende het gehele proces, de voorbereidingen gedaan (inclusief ontwerp, onderzoeken, opstellen contract en aanbesteding) en het contractmanagement uitgevoerd tijdens de realisatie door Dura Vermeer. Daarnaast is Tauw al jaren betrokken bij de gehele ontwikkeling van het bedrijventerrein; wij zijn de partner van de gemeente voor de realisatie van het bedrijventerrein. Van het stedenbouwkundige plan tot de uitgifte van de kavels voeren wij advies- en engineeringswerk uit.

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.