Omvangrijke raamovereenkomst Projectbeheersing Rijkswaterstaat

 

Tauw heeft, als onderdeel van het consortium Partners in Projectbeheersing (PinP), vier van de vijf percelen van de raamovereenkomst Projectbeheersing van Rijkswaterstaat binnengehaald. Dit betreffen: multidisciplinaire producten, financieel management, risicomanagement en projectondersteuning. 

 

Het consortium PinP bestaat uit Tauw, Bekwaam, PHBM, Nedmobiel, Concreet projectmanagement, Cratos Risk en De Haan & Martojo. Met deze overeenkomst is PinP voor minimaal twee jaar één van de partners van Rijkswaterstaat voor het leveren van producten op het gebied van projectbeheersing.

Kwaliteitssprong

Rijkswaterstaat wil een kwaliteitssprong maken op het gebied van projectbeheersing door inhuur af te bouwen en te vervangen door het uitbesteden van producten. Binnen Rijkswaterstaat krijgt deze nieuwe manier van werken ‘van inhuur naar uitbesteding’ krijgt steeds verder vorm. Hierdoor zal Rijkswaterstaat projecten uitbesteden via product-uitvragen aan de markt in plaats van via inhuurcontracten.

Trots

PinP waardeert de gedurfde uitvraag van Rijkswaterstaat, waarin voor het eerst in deze omvang en vanuit de pure gedachte van Integraal Projectmanagement (IPM), de productbenadering een centrale rol heeft gespeeld: ‘Als consortium zijn wij in staat het gehele spectrum en de uiteenlopende componenten van projectbeheersing succesvol in te vullen. Wij zijn trots dat Rijkswaterstaat dit met de gunning van deze percelen heeft erkend.’

De zeven PinP-partijen zijn samen tot een eenduidig antwoord gekomen op de veranderende vraag van Rijkswaterstaat. Vakmanschap, gezamenlijke trots, onderling vertrouwen en plezier zijn bepalend geweest voor deze succesvolle aanbieding.

De raamovereenkomst loopt van mei 2016 tot mei 2018, met de mogelijkheid tot twee keer een verlenging met één jaar.

Meer informatie op www.partners-in-projectbeheersing.nl

Contactpersonen: Theo van der Horn en Hans Westerhof