TAUW organiseert Masterclass ‘Aan de slag met AERIUS Calculator’ in mei

Wordt u regelmatig geconfronteerd met het (laten) uitvoeren stikstofdepositie-berekeningen met de online rekentool AERIUS Calculator of wilt u zelf eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren? Wilt u daarbij (meer) inzicht in de manier waarop zo’n berekening tot stand komt? Neem dan deel aan onze 2-delige online masterclass ‘Aan de slag met AERIUS Calculator’.

19 april 2021

Zelf berekeningen met AERIUS uitvoeren

AERIUS is het wettelijk voorgeschreven rekeninstrument voor het bepalen van de stikstofdepositiebijdrage van projecten en activiteiten op stikstofgevoelige natuur. Het uitvoeren en controleren van AERIUS berekeningen is in de huidige praktijk veelal het werk van specialisten. Met behulp van deze online masterclass die plaatsvindt op donderdag 27 mei en donderdag 3 juni kunt u eenvoudige AERIUS berekeningen zelfstandig uitvoeren aan de hand van instructies en praktische tips.

Na het onvermijdelijke theorieonderdeel en een korte blik onder de motorkap van de AERIUS rekentool geven we antwoord op praktische vraagstukken, zoals:

  • Hoe kom ik aan mijn inputgegevens?
  • Hoe moet ik de uitkomsten interpreteren?
  • Aan welke voorwaarden moet mijn berekening voldoen wil deze door het bevoegd gezag worden geaccepteerd?
  • Actualiteiten rondom wetgeving en jurisprudentie (zoals de recente uitspraken Raad van State en de aanstaande nieuwe stikstofwet)

 

Betrokkenheid van TAUW bij AERIUS

AERIUS is een product van het RIVM, waarbij TAUW vanaf de eerste ontwikkeling in 2012 betrokken is geweest. Ook heeft TAUW veel praktijkervaring met AERIUS: we voeren maandelijks vele stikstofdepositie-onderzoeken uit voor met name bedrijven, industrie, (woning)bouwprojecten en infrastructurele werken.

De masterclass wordt verzorgd door Luc Verhees, adviseur luchtkwaliteit en depositie bij TAUW. Luc heeft ruime ervaring met het complete scala aan mogelijke stikstofdepositieberekeningen.


Deelname en aanmelden

Deel één van de masterclass vindt plaats op donderdag 27 mei 2021 van 14:00 tot 16:00 uur en deel twee op donderdag 3 juni 2021 van 14:00 tot 16:00 uur. De masterclass vindt online plaats en deelname kost €195,- per persoon.

Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 24 mei 2021.

Meer informatie + aanmelden

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.