Oplevering bootcampzone onder Prins Clausbrug Utrecht

Deze week is het plein onder de Prins Clausbrug opgeleverd. Tauw heeft diverse ontwerpvarianten voor het plein gemaakt. Deze varianten zijn dit jaar verder uitgewerkt in een kostenbewust ontwerp met een bootcampzone midden op het plein en de nodige verbindingen met de Rooseveltboulevard langs het Amsterdam-Rijnkanaal.

20 december 2019

Verbetering ruimtelijke kwaliteit Kanaleneiland

Dit project vormt het sluitstuk van ruim vijf jaar werkzaamheden door Tauw om de ruimtelijke kwaliteit in Kanaleneiland te verbeteren. Tauw heeft deze werkzaamheden uitgevoerd in opdracht van GEM Kanaleneiland Centrum, een publiek-private samenwerking bestaande uit projectontwikkelaar Heijmans, de woningcorporaties Mitros en Portaal en de gemeente Utrecht. Tauw heeft in dit gebied de duurzame engineering van het maaiveld grotendeels verzorgd (zie nieuwsbericht)

 

Gezonde leefomgeving

Bij het ontwerp van de bootcamp is, met het oog op de sociale veiligheid, gekozen voor een open opstelling onder de fraaie brugconstructie. Daarom is gekozen voor een opstelling die bestaat uit robuuste, maar ‘slanke’ toestellen. Dit betreffen zowel standaard toestellen als multifunctionele toestellen voor oefeningen op basis van het eigen lichaamsgewicht.

“Geweldig dat Utrecht de mogelijkheid biedt om te sporten in de buitenruimte langs één van de populaire hardlooproutes van Utrecht”, zegt Yannick Angkotta, stedenbouwkundige bij Tauw. “Dit project is een prachtig voorbeeld van hoe wij willen bijdragen aan een gezonde leefomgeving in de stad – op loopafstand van ons kantoor.”

Gerelateerde onderwerpen en diensten

Duurzame stedelijke ontwikkeling
Landschap en Stedenbouw

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.