Recordaantal kinderen speelt in de blubber tijdens ModderDag

 

Woensdag 29 juni 2016, ModderDag, hebben ruim 125.000 kinderen (her)ontdekt wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en wat aarde betekent voor ons dagelijks leven. 3000 kinderopvang-organisaties, BSO’s, gastouders, basisscholen en bezoekerscentra organiseerden allerlei activiteiten in en rond modder. Tauw is trotse ‘Vriend van ModderDag’.

 

IVN wil kinderen de leukste natuurlessen geven. Voor hen stond ModderDag dan ook in het teken van wie het verst glijden kan, de hoogste moddertoren kan maken of het lekkerste moddertaartje bakt. Dat is nu leerzaam en leuk voor de kinderen, en draagt op lange termijn bij aan het behoud van onze natuur.

Belang natuur

Het is wetenschappelijk aangetoond dat spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Het is goed voor het concentratievermogen en de creativiteit. Daarnaast draagt buitenspelen in een natuurrijke omgeving bij aan een positievere houding tegenover natuur en milieu.

International Mud Day

International Mud Day is ontstaan in Nepal en heeft als doel kinderen positieve natuurervaringen te geven. Inmiddels doen onder andere Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hier aan mee. De Nederlandse variant, ModderDag, werd voor het eerst in 2013 georganiseerd.

Tauw & ModderDag

Voor een flink aantal medewerkers van Tauw is het bijna elke dag ModderDag. Zij werken dag in dag uit met slib, bagger en (water)bodem; met andere woorden: modder. Naast ‘Vriend van ModderDag’ is Tauw ook sponsor van IVN. IVN is sinds dit jaar initiator en organisator van de Nationale ModderDag. Meer informatie, waaronder een boekje met de leukste ModderTips voor thuis, is te vinden op www.modderdag.nl.

Contactpersoon: Jelmer Bron