Recycling Light winnaar InfraTech Innovatieprijs 2013

Tauw is met Recycling Light winnaar geworden van de prestigieuze InfraTech Innovatieprijs 2013 in de categorie ‘Geplande Innovatie’. De prijs werd op 15 januari uitgereikt tijdens de openingsdag van de vakbeurs InfraTech.

Recycling Light is een nieuwe, duurzame manier van weggeleiding die te vergelijken is met het 'glow in the dark' effect. Licht van koplampen van auto's wordt opgevangen en blijft nog langere tijd nagloeien. Wat Recycling Light onderscheidt van andere duurzame alternatieven is dat er geen elektriciteitsnet of accu nodig is om energie in op te slaan. Hoe Recycling Light werkt, is te zien in dit filmpje.

De vakjury prees de gedachte om ‘glow in the dark’ materiaal toe te passen om de verkeersveiligheid en energiebesparing te bevorderen. ‘Deze toepassing biedt een zinvolle toepassing aan de verkeersveiligheid, zeker op drukkere 80-km wegen in het buitengebied waar minder of geen verlichting aanwezig is’, aldus de jury.

Het doel van de InfraTech Innovatieprijs is om innovatieve ideeën op het gebied van infrastructuur te stimuleren en te belonen. Dit jaar werd de prijs uitgereikt in de categorieën ‘Geplande Innovatie’ en ‘Toegepaste innovatie’. Iv-Infra werd in deze laatste categorie winnaar met de inzending ‘Sluisdeuren Panamakanaal. De prijs bestaat naast de titel ‘InfraInnovator 2013’ uit een promotiepakket ter waarde van 2.500 euro of 500 euro contant.