Renovatie Haanssluis wint HSSN Restauratieprijs 2012

Tauw feliciteert stichting Haansvaart met het winnen van de HSSN Restauratieprijs 2012 voor de best gerestaureerde sluis. Als sponsor van de stichting Historische Sluizen en Stuwen Nederland dragen wij het behoud van historische sluizen een warm hart toe.

Het particuliere initiatief van de restauratie en het feit dat de jury nauwelijks kon zien dat de sluis onlangs gerenoveerd is, waren mede bepalend voor de uitslag.

De sluis uit 1866 was al sinds 1972 niet meer in gebruik. Dankzij Stichting Haansvaart is het volledig gerenoveerd. Bovendien is de dam vervangen door een fietsbrug, waardoor het water uit het Schildmeer weer tot de sluisdeuren komt. De Stichting heeft deze missie volbracht met diverse partijen waaronder waterschap Hunze en Aa’s.

HSSN

De Stichting Historische Sluizen en Stuwen Nederland (HSSN) zet zich in voor behoud van cultureel erfgoed en werkt actief mee aan restauratie en functieherstel van historisch waardevolle sluizen en stuwen. De HSSN Restauratieprijs wordt elk jaar uitgereikt aan de meest waardevol gerestaureerde sluis of stuw.