Simulaties, apps en virtual reality op Ingenieursplein Betondag

Op 15 november 2012 presenteren Tauw, Arcadis, Movares, Oranjewoud, Royal HaskoningDHV en Witteveen+Bos zich gezamenlijk op het Ingenieursplein van de Betondag in de Rotterdamse Doelen. Dit jaar zijn er op het Ingenieursplein allerlei visuele en virtuele innovaties te zien onder het thema ‘Whats new?’

Innoveren is een natuurlijke drijfveer van ingenieursbureaus. Nieuwe ontwikkelingen als BIM, simulaties, apps en virtual reality bieden spannende mogelijkheden bij ontwerp, realisatie en beheer en onderhoud van kunstwerken, wegen en gebouwen. Op de Betondag kunnen bezoekers  op het Ingenieursplein zien en ervaren hoe ingenieursbureaus onder andere mobiele apps inzetten voor inspectie en monitoring en hoe 3D-laserscanning het ontwerpproces kan versnellen. Ook thema’s als ‘New materials’ en Wereldbruggen hebben een prominente plaats op het plein.

Daarnaast verzorgt ieder bureau een presentatie in de Van Capellenzaal:
12.30 uur: Geboorde tunnels Noord/Zuidlijn: Een succesverhaal – Witteveen+Bos
13.00 uur: Fly-over Kerensheide: hét hoogtepunt van Spoedpakket E – Movares
13.30 uur: De Hartelfietsbrug: bouwen op Deltawerken – Oranjewoud
14.00 uur: Tel Aviv: Red Line ondergrondse metrostations – Royal HaskoningDHV
14.30 uur: Knooppunt A4-A9: Intelligent verbinden met BIM– Tauw
15.00 uur: Bimmen bij BleiZo (vervoersknooppunt Bleiswijk-Zoetermeer) – Arcadis

Ingenieursbureaus werken in alle fasen van bouw- en infrastructuurprojecten. Wij leveren toegevoegde waarde met kennis over duurzaamheid, leefbaarheid en kosteneffectiviteit. Om de zichtbaarheid van de ingenieursbranche tijdens de Betondag te vergroten, hebben we met zes bureaus enkele jaren geleden deze samenwerking gezocht en het Ingenieursplein ingericht. Het Ingenieursplein is te vinden tussen de Van Capellenzaal en de Willem Burgerhal van beurslocatie de Doelen in Rotterdam.

Zie ook
- Bouwen met BIM: Tauw helpt werkprocessen optimaliseren (artikel uit Ingenieus nr. 2, mei 2012)
- Meer informatie over de Betondag 2012

Contact persoon: Tom van der Weegen