Stem op ‘N470 geeft energie!’ voor De Vernufteling Publieksprijs

Tauw is met het project ‘N470 geeft energie!’ genomineerd voor De Vernufteling 2018, dé jaarlijkse prijs voor innovatieve projecten van ingenieursbureaus. Naast de publieksprijs maken we ook kans op de juryprijs.

De inzending
De provincie Zuid-Holland grijpt het groot onderhoud van de N470 aan om te experimenteren met innovatieve oplossingen voor energiebesparing en -opwekking. De provincie heeft namelijk als doelstelling om al haar wegen CO2-neutraal te maken. De N470 is één van de eerste wegen waar dit gaat gebeuren: een proeftuin waar oplossingen werden bedacht en ontwikkeld op maatschappelijke terreinen als klimaatverandering en energieschaarste.

Tauw is al ruim 3 jaar nauw betrokken bij dit innovatieve project: we hebben de weg ontworpen, het geïntegreerde contract opgesteld, de businesscase van diverse innovaties (geluidsschermen met zonnepanelen, DC-netwerk, batterij voor energieopslag, slimme wegverlichting, verkeersregelinstallaties, etc.) uitgewerkt en begeleiden we de aanbesteding. Een mooi partnerschap, waarbij Tauw voor de uitwerking van diverse innovatieve ideeën ook samenwerkte met kennisinstituten en bedrijven in de omgeving.

Meer informatie over het project is te vinden op de stempagina (zie link hieronder).

Stemmen kan tot 15 januari 2019.

De Vernufteling
De Vernufteling wordt sinds 2005 jaarlijks uitgereikt aan het advies- of ingenieursbureau dat het meest vindingrijke project inzendt. NLingenieurs en tijdschrift De Ingenieur organiseren de Vernufteling.
Op 22 januari 2019 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van NLIngenieurs.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.