Stikstof webinarserie succesvol door mix van actualiteit en praktijk

23 juli 2020

Ook al is het PAS al meer dan een jaar ongeldig verklaard, nog steeds is stikstof bijna dagelijks in het nieuws. Om bedrijven en overheidsinstanties die kampen met stikstofvragen bij te praten en om toelichting te geven op de laatste ontwikkelingen, heeft Tauw een driedelige webinarreeks georganiseerd. Dinsdag 14 juli vond het laatste webinar plaats.

Tijdens de webinars zijn de presentatoren ingegaan op de huidige stand van zaken rondom het stikstofdossier, is er meer vertelt over het aanvragen van vergunningen onder de Wet natuurbescherming, is de koppeling met de uitvoeringspraktijk gemaakt en zijn de effecten van stikstofdepositie toegelicht. De ruim 200 deelnemers konden hun vragen tijdens het interactieve webinar direct aan de presentatoren stellen.

 

Inzicht biedt perspectief

In het eerste webinar is Berend Hoekstra, senior adviseur bij Tauw, onder andere ingegaan op de nieuwste ontwikkelingen. Hij licht toe: “Dagelijks voel je de spanningen vanuit de praktijk in dit dossier en de ultieme wens voor oplossingen. Fijn om de deelnemers een beetje richting te kunnen geven om perspectief te houden”. In het daarop volgende webinar, gegeven door Niels Jeurink (senior adviseur Ecologie bij Tauw), stond juist de stikstofdepositie bij nieuwe plannen en projecten in de buurt van Natura 2000-gebieden centraal.

In het derde webinar vertelde Rosalie Geerlinks, senior adviseur Omgevingsvergunningen voor industriële bedrijven bij Tauw, over maatregelen en oplossingen voor interne en externe saldering: “De deelnemers waren een verrassende groep met verschillende profielen, die elkaar daardoor konden aanvullen. Ook werd heel duidelijk dat we een jaar na dato nog niet heel veel verder zijn. Intern en helemaal extern salderen is een lastig traject en belemmert de ontwikkeling van Nederland. De grote politieke keuzes zijn voorlopig nog niet gemaakt en we kunnen dit alleen samen oplossen.”

 

Wilt u de webinars zien?

Klik op onderstaande button om toestemming te krijgen
 
 

Toekomstige webinars van Tauw

Tauw organiseert regelmatig (interactieve) webinars over verschillende actuele thema’s. Blijf onze website en social media kanalen zoals LinkedIn en Twitter volgen om op de hoogte te blijven.

Heeft u vragen over stikstof of over deze webinars? Stuur dan een mail dan naar stikstof@tauw.com of neem direct telefonisch contact met ons op.

Aanvullende informatie over onze diensten op het gebied van stikstof.

Heeft u vragen over dit nieuwsbericht?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.