Tauw assisteert IDI Gazeley bij de overname 13 logistieke objecten Eurindustrial N.V.

IDI Gazeley (Brookfield Logistics Properties), een toonaangevende, wereldwijde investeerder en ontwikkelaar van logistieke magazijnen en distributieparken, heeft begin oktober de overname bevestigd van een portefeuille van dertien logistieke objecten in Nederland met een totale oppervlakte van meer dan 190.000 m2. Tauw heeft IDI Gazeley geassisteerd bij de overname.

Overname door IDI Gazeley

Dit is IDI Gazeley's eerste investering in Nederland, waarmee de organisatie de kern van een groeiend logistiek platform wil vormen. De portefeuille werd overgenomen van het Nederlandse vastgoedfonds Eurindustrial N.V. en omvat 13 objecten verspreid over de belangrijkste logistieke hotspots in Nederland, waaronder Amsterdam, Venlo en Venray.

De gebouwen in de portefeuille worden momenteel verhuurd aan diverse vooraanstaande logistieke ondernemingen en distributiebedrijven, waaronder UPS, Syncreon, Canon en ND Logistics. IDI Gazeley heeft in Europa en China inmiddels 1.249 miljoen m2 in eigendom of in beheer. De onderneming is momenteel aanwezig in zeven landen in Europa.

Rol van Tauw

IDI Gazeley werd geadviseerd door DTZ Zadelhoff en met juridisch advies ondersteund door DLA Piper. Tauw en ChandlerKBS verleenden respectievelijk milieu- en technisch advies aan IDI Gazeley. De technische teams stonden onder leiding van Tauw Duitsland, dat eerder IDI Gazeley met succes heeft ondersteund bij overnames in Duitsland. Tauw Nederland leverde een op maat gesneden lokaal team van milieu auditoren, ondersteund door een groep van technisch specialisten. Tauw slaagde erin binnen de strakke deadlines van het project te blijven dankzij een toegewijd team dat een gedegen Environmental Due Diligence onderzoek wist af te leveren.

Voor meer informatie over IDI Gazeley: www.brookfieldlogisticsproperties.com

Contactpersonen: Wilco van der Last en Sebastian Katsch