Tauw begint als saneringsaannemer

Van bodemonderzoek tot contracteren en saneren: Tauw is vanaf nu naast bodemadviseur ook hoofdaannemer bij saneringsprojecten.

Tauw is al jaren actief op het gebied van bodembeheer en heeft dankzij het grote aantal bodemexperts veel kennis in huis. Daar voegen we nu een nieuw hoofdstuk aan toe met de saneringsuitvoering.

Voor klanten betekent dit een complete ontzorging, waarbij Tauw als enige aanspreekpunt van a tot z alles regelt! 

Kennis in bodemadvies

Tauw geldt in Europa als de marktleider op het gebied van bodemadvies. Tot nu toe regelden we al het voorbereidend werk, zoals het uitvoeren van bodemonderzoek en het opstellen van saneringsplannen. Tauw-experts schreven ook het boek ‘In Situ Soil and Groundwater Remediation: Theory and Practice’, dat inmiddels een veelgebruikt handboek is geworden in de bodemwereld. Onze ervaring op bodemsaneringsgebied is dan ook groot. Veel klanten vroegen Tauw daarom om naast consultancy ook bredere saneringsdiensten aan te bieden. Vanaf nu kunnen we daarom ook optreden als hoofdaannemer bij de uitvoering van bodemsaneringen.

Voordelen voor klanten

Tauw heeft vanuit bijvoorbeeld raamcontracten en langlopende projecten al een jarenlange relatie met klanten. Daardoor kennen Tauw-experts alle ins en outs van de locatie, het project en de klant. Op die manier gaat waardevolle informatie niet verloren bij de overdracht naar een aannemer. Deze informatieborging biedt meer zekerheid op een goed eindresultaat en een veilige uitvoering. Bovendien geldt Tauw in andere landen, zoals Italië en Spanje, al als bekende hoofdaannemer van bodemsanering. Daarnaast blijft Tauw te allen tijde onafhankelijk als hoofdaannemer, daar Tauw aan geen enkele saneringsaannemer gelieerd is. Bij de selectie van een onderaannemer kijken we naar de geldende situatie en de best passende techniek. Wij zijn daarbij niet afhankelijk van andere partijen en hun favoriete technieken. Dit bespaart uiteindelijk tijd én kosten, wat een mooie win-winsituatie oplevert!

Kunnen wij uw organisatie helpen met bodemsanering?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.