Rust Uit Stedelijke Transformatie

Met de inzending ‘RUST’ (Rust Uit Stedelijke Transformatie) is Tauw door naar de finale van Doe & Durf, een initiatief van NLingenieurs om een innovatief concept te ontwikkelen dat bijdraagt aan de stad van de toekomst. Tauw behoort tot de vijf finalisten die hun idee mogen presenteren op de Dag van de Ingenieur op 16 maart 2016. 

De RUST-gedachte

Steden blijven groeien. Mensen komen steeds dichter bij elkaar te wonen en straten in het centrum van grote steden worden steeds drukker. Kortom: meer mensen en meer rumoer. Langsrazend verkeer, fietsers die niet uitkijken, gehaaste zakenmensen et cetera. Een rustige plek om te ontspannen en onthaasten, is steeds lastiger te vinden. Daarom zetten gemeentes en gemeenschappelijke gezondheidsdiensten in op het beschermen van stille plekken in de stad. Met Rust Uit Stedelijke Transformatie wil Tauw bereiken dat er nieuwe rustige plekken worden gerealiseerd in de drukste delen van de stad.

V&D, Perry Sport, Aktie Sport, Dolcis, Scapino… de ene na de andere winkelketen verdwijnt momenteel uit het traditionele beeld van de Nederlandse binnenstad. Deze ontwikkeling laat in verschillende steden lege panden en ongebruikte ruimtes achter. Natuurlijk verandert met de jaren ook de functie van de binnenstad. Dit biedt kansen: waarom transformeren we deze leegstand niet in iets waar juist wel behoefte aan is?

Het is een kans om de monofunctionaliteit van de bestaande stedelijke structuren te doorbreken en op zoek te gaan naar meer diversiteit. Er zijn talloze mogelijkheden om leegstaande panden te transformeren tot RUST-zones. Zo kan een voormalig V&D-pand worden omgetoverd tot een open en licht atrium, met groene, natuurlijke elementen en zitgelegenheden om de drukke mens uit te nodigen te onthaasten. We halen het gevoel van buiten naar binnen en andersom. Binnen en buiten gaan elkaar daardoor versterken, want groen en architectuur dragen samen bij aan het geluksgevoel van mensen.

Meer informatie over onze inzending >>>

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.