Tauw CEO Annemieke Nijhof verkozen tot Topvrouw van het jaar

Annemieke Nijhof, CEO van advies- en ingenieursbureau Tauw Group, is donderdagavond 24 september in de Kromhout Hal in Amsterdam verkozen tot Topvrouw van het jaar 2015. Met deze jaarlijkse verkiezing wil Stichting Topvrouw van het jaar het hardnekkige misverstand dat er onvoldoende vrouwelijk toptalent in Nederland beschikbaar is, uit de wereld helpen. De verkiezing werd dit jaar voor de elfde keer gehouden.

De jury bestond verder uit Nienke Meijer (Topvrouw van het jaar 2014), Thessa Menssen (Topvrouw van het jaar 2013), Onno Verstegen (Lid van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd) en Gerrit Zalm (voorzitter Raad van Bestuur ABN AMRO).

Talenten

In haar speech gaf Nijhof aan dat het belangrijk is om jonge talenten kansen en ruimte te geven en riep ze vrouwen op om hun talenten ten volle te benutten. Daarnaast riep ze op tot ‘kwaliteit door diversiteit’, vanuit haar overtuiging dat diversiteit in een organisatie leidt tot betere besluitvorming.

Nijhof was één van de drie finalisten voor deze prestigieuze verkiezing. De andere twee genomineerden waren Manon van Beek, (Country Managing Director Accenture Nederland) en Frederieke Leeflang, (bestuursvoorzitter van Boekel NV).

Annemieke Nijhof is sinds 2012 CEO bij Tauw Group. Daarnaast vervult ze een aantal andere functies, zoals commissaris bij Waterbedrijf Evides en overheidscommissaris bij De Nederlandse Bank.