Tauw faciliteert Natuur Dichtbij avond van Landschap Overijssel

 

Maandag 14 november vond bij Tauw in Deventer de Natuur Dichtbij avond van Landschap Overijssel plaats. Tijdens deze avond gingen donateurs en vrijwilligers met Landschap Overijssel  in gesprek over de bijzondere iconen in het Overijsselse landschap.

 

Bijzondere iconen

Die beeldbepalende, oude boom midden in een weiland waar je elke keer naar kijkt als je langsrijdt en dat ene doorkijkje waar je een tweede keer naar kijkt. Het Overijsselse landschap zit vol met natuurlijke iconen die ons doen verwonderen. Tijdens de Natuur Dichtbij avond vertelde Landschap Overijssel wat donateurs en vrijwilligers zelf kunnen doen om deze iconen te beschermen. Ook werd de achterban gevraagd wat Landschap Overijssel kan doen om waardevolle plekken en elementen te beschermen.

Klimaatbestendige leefomgeving

Rob Tuinenburg van Tauw vertelde de aanwezigen wat Tauw zoal doet op het gebied van stadsnatuur en ecologie. Verder ging hij uitgebreid in op het belang van het klimaatbestendig maken van de openbare leefomgeving, waarbij ook het groen in de stad een belangrijke rol speelt. Uitgelegd werd hoe met praktische aanpassingen hittestress of wateroverlast bij zware regenval kan worden voorkomen. En wat de burger zelf kan doen om de leefomgeving klimaatbestendiger te maken.

Tauw en Landschap Overijssel

Tauw heeft met Landschap Overijssel een samenwerkingsovereenkomst om gezamenlijk natuur- en landschapsdoelen te behalen binnen de provincie Overijssel. Tauw biedt Landschap Overijssel specialistische kennis en adviesdiensten aan. De partijen betrekken elkaar waar mogelijk bij ontwikkelingen en pakken zo gezamenlijk projecten op die zich richten op natuur- en landschapsontwikkeling en natuurbescherming.

Tijdens de Natuur Dichtbij avond benadrukte Jacob van Olst van Landschap Overijssel meerdere malen de prettige samenwerking met Tauw. ‘Tauw is een belangrijke partner en eigenlijk zijn zij zelfs wel een beetje iconisch voor ons.’

Meer informatie over onze expertise op het gebied van de Klimaatbestendige stad >>

Contactpersonen: Sanne de Groot en Rob Tuinenburg