Tauw finalist voor de Spitsbreker-award 2020

Met de inzending ‘Tauw omarmt digitaal werken’ zijn we genomineerd voor de Spitsbreker-award 2020. Samen met zeven andere bedrijven strijdt Tauw om de titel ‘Spitsbreker van het jaar’, een competitie van BNR nieuwsradio voor bedrijven die met slimme, inspirerende initiatieven files weten te vermijden.

24 september 2020

Onze initiatieven

Vanaf het begin van de coronacrisis zijn we begonnen met een grote digitaliseringslag. Ondanks dat we al veelvuldig gebruik maakten van programma’s als Skype en Teams, moest het digitale werken in korte tijd versneld over alle 1200 werknemers worden uitgerold. Een proces dat soepel en flexibel verlopen is, blijk uit ons medewerkerstevredenheidsonderzoek. Natuurlijk wordt het sociale contact wel gemist, vooral de sociale cohesie op de werkvloer. Daarom werken we momenteel aan oplossingen om hier een goede invulling aan te geven.

Gezien de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om vaker naar kantoor te komen;  hierin is een goede balans gevonden. Tauw stimuleert medewerkers op de fiets te komen,  hiervoor bestaan al lange tijd goede regelingen. Reizen met het OV wordt voor zowel woon- werkverkeer als zakelijk verkeer, volledig vergoed. Dit geldt ook voor 1e klas reizen indien men in de trein wil werken. Verder rijden al onze leaseauto’s 100% elektrisch, als onderdeel van ons duurzaam mobiliteitsbeleid.

Bent u benieuwd naar ons volledige verhaal? Beluister dan onze podcast (na 14:22 minuten).

 

Stemmen

U kunt uw stem op Tauw uitbrengen via deze stempagina. Deze tellen voor 25% mee.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de livestream op 1 oktober van 19.00 tot 20.00. Wilt u deze bijwonen? Dan kunt u zich hier aanmelden.